Un tribunal militar din Moscova a decis să îl trimită în arest la domiciliu pe colonelul Ivan Mertvișev din cadrul Departamentului principal de organizare și mobilizare al Statului Major al Forțelor Armate Ruse, relatează Meduza. Militarul a recunoscut că a cerut mită o mașină de spălat de la un comisar militar pentru a ascunde faptul că la biroul de înrolare „mergeau foarte prost”.

Sediul FSB din MoscovaFoto: DreamsTime

Potrivit Mommersant, citat de Meduza, colonelul rus Mertvișev urma să efectueze în noiembrie o inspecție a comisariatului militar din cartierul Ramenki din Moscova.

Cu o săptămână înainte de verificare, colonelul l-a sunat pe comisarul militar și i-a spus despre viitoarea inspecție, avertizându-l că știe că lucrurile „merg foarte prost” la biroul de înrolare, iar acest lucru îi poate afecta cariera militară.

Colonelul rus i-a cerut comisarului militar să-i cumpere o mașină de spălat în valoare de cel puțin 70.000 de ruble, echivalentul a peste 1.100 de dolari, pentru a evita consecințele controlului.

Comisarul s-a prefăcut că este de acord cu propunerea lui Mertvișev, dar l-a pârât la departamentul de contrainformații militare al FSB.

FSB l-a reținut pe colonelul rus în momentul în care s-a dus să ridice mașina de spălat pe care o ceruse drept mită.

Ofițerul are acum dosar penal și a pledat vinovat. Comitetul de Investigații vrea să verifice dacă a mai comis astfel de fapte în trecut.

sursă foto articol Dreamstime.com