Autoritățile impuse de Rusia în regiunea Herson au introdus restricții privind vânzarea de băuturi alcoolice soldaților ruși, relatează agenția rusă de presă RBC, citată de publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

soldati rusi la hidrocentrala KakhovkaFoto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

Administrația impusă de Moscova în orașul Nova Kakhovka din regiunea Herson a dat un ordin potrivit căruia începând de miercuri "este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice soldaților".

De asemenea, cafenelele, barurile, magazinele și tarabele cu produse alimentare pot funcționa doar până la ora 19:00.

O interdicție similară a fost introdusă la sfârșitul lunii octombrie în zonele ocupate de ruși din regiunea Zaporojie, mai precizează agenția rusă de presă RBC.

Pe teritoriul orașul unde a fost impusă interdicția se află hidrocentrala de la Nova Kahovka, vitală pentru alimentarea cu apă a peninsulei Crimeea, anexată ilegal în 2014, si se află sub controlul rușilor.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de pregătirea unui atac asupra hidrocentralei, în timp ce autoritățile proruse au evacuat 70.000 de persoane de frica unei presupuse lovituri împotriva hidrocentralei care ar inunda o bună parte din regiunea Herson.