În ciuda faptului că forțele ruse continuă să bombardeze în regiunea Donețk, armata lui Putin nu a făcut niciun progres semnificativ în ultimele trei zile și riscă să piardă avântul creat după ce au capturat oraşul Lisichansk, potrivit evaluării de joi dimineaţă a ministerului britanic al apărării.

Trupele rusesti participa la luptele din Ucraina, sub privirile neputincioase ale OccidentuluiFoto: Captura YouTube

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În Donbas, forțele ruse continuă să efectueze lovituri de artilerie pe o mare porţiune a frontului, urmate în unele zone de asalturi ale unor mici companii sau a unui pluton.
  • Cu toate acestea, militari ruşi nu au obținut niciun avans teritorial semnificativ în ultimele 72 de ore și sunt în pericol de a pierde orice avânt construit după capturarea oraşului Lisichansk.
  • Vehiculele și armele învechite, precum și tacticile din epoca sovietică folosite de forțele ruse nu se pretează la recuperarea sau consolidarea rapidă a avântului decât dacă sunt folosite în mod copleșitor, lucru pe care Rusia nu poate să îl facă.
  • În ciuda discuțiilor din 13 iulie 2022 dintre delegații din Ucraina, Rusia, Turcia și ONU privind exporturile de cereale și recentele schimburi de prizonieri negociate cu succes, perspectivele unor discuții mai ample pentru a pune capăt conflictului rămân scăzute.

Citeşte şi:

---------------