Prefectura Timis a anuntat ca detine informatii conform carora mai multi revolutionari, in special membri ai Asociatiei Luptatorilor Timisoreni Arestati in Revolutie (ALTAR), ar fi fost santajati sa faca promisiuni de vanzare a terenurilor ce li se cuvin prin Legea 42, in schimbul inscrierii acestora pe lista care le permitea primirea certificatului de revolutionar.

Prefectul judetului, Ovidiu Draganescu, a declarat, ieri, ca Politia a declansat o ancheta privind modul in care unii revolutionari timisoreni au fost pusi pe lista beneficiarilor de terenuri, afirmand, totodata, ca a blocat, din nou, semnarea titlurilor de proprietate pentru revolutionarii care au primit terenuri in comuna Giroc, de langa orasul de pe Bega.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai afirmat ca exista multe dosare suspecte si banuieste ca si multe din certificatele de revolutionari sunt false. La randul sau, Politia Timis a cerut lamuriri de la Prefectura in legatura cu o serie de dosare.

In urma cu trei luni, 23 de revolutionari au depus plangeri penale la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva prefectului Draganescu, pe care il acuzau de abuz in serviciu pentru ca a refuzat sa le semneze titlurile de proprietate pe terenurile oferite de fostul Guvern, in decembrie 2004, in baza Legii 42, gest catalogat la acea vreme drept "mita electorala".

Parcelele care fac obiectul litigiului se afla in comuna Giroc, viitor cartier rezidential al municipiului Timisoara, iar disperarea revolutionarilor este cu atat mai mare cu cat foarte multi si-au vandut deja virtualele averi funciare fara sa aiba actul de prorpietate in mana.

Cei mai interesati de terenurile respective sunt importanti oameni de afaceri, cu mari interese financiare in zona, care au platit zeci de mii de euro pe cate un hectar, aici urmand sa se dezvolte un adevarat micro centru economic.

Draganescu a motivat amanarea semnarii titlurilor de proprietate ale revolutionarilor prin faptul ca unele dintre aceste documente nu au toate avizele necesare punerii in posesie din partea Oficiului de Cadastru, iar unele dintre parcelele oferite revolutionarilor fac obiectul unor litigii aflate inca pe rol.

Povestea de la Giroc a facut obiectul unor scandaluri de rasunet in Timisoara, si din perspectiva faptului ca mai multi dintre localnicii din aceasta comuna, fosti proprietari ai terenurilor respective, au ramas pe dinafara, iar pamantul care li se cuvenea a fost dat revolutionarilor.