GAZETA de Cluj dezvaluie aspecte inedite privind activitatile informative, teroriste si de criminalitate economica ale sefului Agenturii de Spionaj Palestiniene OEP (Organizatia pentru Eliberarea Palestinei), Khaled Matar, absolvent al Facultatii de Drept UBB Cluj - prieten si coleg de an, de banca, de chefuri si de afaceri cu senatorul

PSD George Cristian Maior, fostul ministru adjunct al apararii din Romania. Serviciile de informatii americane care l-au recrutat ulterior atentatului de la 11 septembrie 2001, i-au dat o alta identitate, refuzand sa-l extradeze in Romania, unde il asteapta un mandat international de arestare.

Kahaled Matar provine dintr-o familie foarte bogata, in acest sens fiind un soi de Ossama Bin Laden al palestinienilor. Matar s-a nascut in zona de ocupatie palestiniana a Israelului, iar la inceputul anilor ’80 a venit in Romania, pe filiera Yasser Arafat - Nicolae Ceausescu, fara sa primeasca bursa din partea Statului Roman.

Potrivit surselor noastre, Matar a facut parte din reteaua informativa de securitate pana la Revolutie, aspect care i-a servit drept acoperire pentru obtinerea de fonduri in favoarea miscarilor fundamentaliste musulmane.

Initial, Khaled Matar a fondat Universitatea Romano-Araba "Bogdan Voda" la Baia Mare, care a fost mutata ulterior la Cluj-Napoca. Desi, la inceputuri, in perioada comunismului, Matar se ocupa de mici afaceri cu tigari, alune si alte produse ravnite de studenti, la indicatiile OEP a deschis o universitate particulara.

In acest scop a contactat si stimulat material cativa profesori de marca de la facultatile de stat, unde se stia ca acestia erau slab platiti.

Deja se stie ca prin unitatea de invatamant fondata de Matar sute de fosti securisti, militieni si politisti din Romania si-au "completat" studiile universitare de drept si au obtinut mult ravnitele diplome universitare de licenta.

Valutist si PUNR-ist

Potrivit surselor noastre, Khaled Matar revendica si calitatea lui de co-fondator al PUNR, impreuna cu Gheorghe Funar, Gavrea si Medrea, iar in acest sens exista dovada carnetului de partid cu numarul 1. De altfel, intreg mobilierul de la sediul central al PUNR din Cluj, a fost achizitionat de Khaled Matar.

"Ziua de Ardeal" a publicat in toamna anului 2001 informatiile privind legaturile ombilicale dintre Matar si PUNR, probate si confirmate prin fostul bodyguard si sofer personal al palestinianului, Gheorghe Bucse. In primii ani de dupa Revolutie, palestinianul facea vizite in SUA unde, potrivit unor surse, se afla sotia sa.

In perioada petrecuta la Cluj, Khaled Matar s-a implicat in mai multe afaceri. Una dintre acestea a fost derulata cu girul unor membri ai cultului penticostal din Cluj-Napoca. Potrivit unor surse diplomatice, comunitatea penticostala din Cluj-Napoca a fost contactata de Matar incepand cu anul 1988.

Ca valutist notoriu, palestinianul cumpara de la penticostali mari sume de valuta forte, primite de enoriasi pentru sustinerea bisericilor persecutate si a clerului martir din Romania.

Musulmanul si crestinul au impartit frateste bani murdari

Trezorierul comunitatii penticostale clujene era Ioan Bucse, nimeni altul decat fratele soferului si bodyguardului lui Khaled Matar, Gheorghe Bucse, de asemenea membru al acestui cult neoprotestant. Khaled Matar si-a continuat legaturile cu Ioan Bucse si pe teritoriul SUA, unde se aflau la un moment dat amandoi.

In acea perioada, mai exact in anul 1996, Matar era deja urmarit indeaproape de autoritatile romane, iar activitatea lui infractionala era deja probata si anchetata de SRI si de procurorul general al Romaniei, Mircea Criste. Pe numele lui Matar era deja eliberat un mandat de arestare international, transmis ulterior Interpolului.

Versat in afaceri, Khaled Matar, detinatorul unui lant de firme active, precum si de firme fantoma, si-a transferat din timp din Romania aproximativ 700.000 de dolari in SUA, pe numele liderilor clujeni ai Bisericii Penticostale Romane, conturi administrate de fostul trezorier, emigrat intre timp la Nashville, Tennessee, Ioan Bucse.

Sumele proveneau, in mare parte din conturile unor firme precum Khaled Import-Export 97 SRL din Bucuresti sau a celor din Cluj.

Cantecul de lebada al lui Matar

Despre activitatea lui Khaled Matar in SUA au fost publicate putine informatii. Din surse diplomatice am aflat ca Matar a infiintat in Nashville banca Rom-American Agency si firma Napoca Auto Company. Matar a administrat a doua firma impreuna cu Ioan Bucse, devenit intre timp trezorier al Bisercii Penticostale Romane din Nashville.

Un al doilea partener de afaceri a fost pastorul Florinel T. Cimpean, originar din Bistrita, care, dupa atacul terorist din 11 septembrie 2001, s-a transferat de urgenta ca pastor la Biserica Penticostala "Philadelphia" din Chicago, Illinois, unde se afla si in prezent. Fotografia pastorului Cimpean apare pe site-ul www.philarom.com.

Potrivit surselor noastre, Khaled Matar, Ioan Bucse si Florinel Cimpean au administrat impreuna, cu mari profituri, ca dealeri de masini noi sau avariate ori secon-hand, compania Napoca Auto Company. Apoi, ei si-au divesificat afacerile si investitiile si in domeniul imobiliar. In urma acestor afaceri, pastorul Florinel T.

Cimpean a ajuns sa detina in doar patru ani peste 120 de apartamente.

Gandurile unui terorist

Surse confidentiale au dezvaluit ca inainte de atentatele din 11 spetembrie 2001, mai precis cu o luna inainte de tragicul eveniment, Khaled Matar avea uneori accese de furie si de isterie anti-americane si anti-israeliane, afirmand ca: "numai cand si noi, arabii, vom ataca cu elicoptere si avioane cladirile si populatia pasnica americana vom fi luati in serios de americani".

In acest interval de timp, Matar incerca sa gaseasca un director general pentru firmele lui din Romania, pentru a relua exporturile de fier vechi catre Combinatul Siderurgic de Assuan, Egipt, intrucat era convins ca fratele sau, medic stomatolog la Iasi si manager al firmei, este suspectat si urmarit indeaproape de serviciile de informatii romanesti.

Recrutat de serviciile secrete americane

Dupa atacul terorist din septembrie 2001, Matar a fost dirijat de agenti speciali sub acoperire sa raspunda reclamelor zilnice si solicitarilor facute in mass-media de serviciile secrete americane pentru recrutarea de vorbitori buni de limba araba.

La vremea respectiva, autoritatile americane s-au trezit brusc ca au de analizat milioane de pagini pe net in limba araba si s-au confruntat cu un mare deficit de traducatori si vorbitori.

Intrucat in scurt timp Matar urma sa obtina cetatenia SUA, fiind casatorit cu o americanca, acesta a fost dirijat spre serviciile de informatii.

Recrutarea acestuia a fost relativ usoara, deoarece la resedinta lui Khaled Matar s-au gasit peste 25 de stampile si sigilii ale unor institutii americane, cu ajutorul carora contrafacea acte de studii pentru sute de arabi adusi "la studii" in SUA.

Sa spionam cu...

Agentii arabi pregatiti la unitatile militare speciale de la Baneasa sau Branesti - teroristii din 22-23 decembrie 1989 - erau ofiteri de securitate romani care aveau in subordine ofiteri romani. O parte din teroristii care au impuscat romani pe strada au devenit si "luptatori" ai Revolutiei Romane.

Acesti teroristi, dupa '89, au primit terenuri, paduri si case de la Ion Iliescu. GAZETA de Cluj publica in premiera lista, fara insa a-si asuma veridicitatea absoluta a acesteia:

- Khaled Deiab Abdallaa Matar, seful agenturii O.E.P. in Romania, colonel in Securitatea Romana, agent palestinian, SRI-KGB, CIA;

- Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est si agent SRI-KGB, omul de legatura dintre Moscova, Bucuresti, Damasc si alte servicii secrete internationale

- Omar Hayssam, agent sirian, SRI-KGB, CIA.

A finantat PSD, membru PSD, (este adus in Romania in 1980 de unchiul sau Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete siriene din Europa de Est), si dupa decembrie 1989 a avut sarcina de la Moscova-KGB sa participe la reglarea unor raporturi de putere in Romania, avand sprijin politic si logistic din partea PSD si SRI-SIE – KGB;

- Omar Mohamad, agent sirian, SRI-KGB, a finantat PSD;

- Mohamed Munaf, agent irakian, SRI-KGB, CIA;

- Kamel Kader, agent palestinian, SRI-KGB. Lider al studentilor palestinieni din Romania, membru al grupurilor teroriste Al Fatah si Abu Nidal, combatant al Frontului de Vest din Liban, membru al OEP

- Zaher Iskandarani, agent sirian, SRI-KGB, om de legatura al serviciilor de informatii siriene si sovietice-ruse KGB;

- Michel Makoul, agent sirian, SRI-KGB;

- Jabri Tabizi, agent sirian, SRI-KGB;

- Musa Hamad, agent palestinian, SRI-KGB, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti;

- Mohamed Talla, agent palestinian SRI-KGB, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti;

- Dib Assaad Dib, agent palestinian, SRI-KGB, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti;

- Nazieh Ibrahim Hussein Atieh, agent palestinian, SRI-KGB, consilier al Ambasadei Palestinei la Bucuresti;

- Maher Al Akawan, agent Siria, SRI-KGB;

- Victor Michelle Issa, cetatean cipriot, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Samer Gadban, agent palestinian, SRI-KGB, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah, ofiter SRI. Era folosit de SRI ca translator pentru ofiterii gruparii teroriste Al Fatah, pregatite in Romania inainte de 1989;

- Wael Gadban, agent palestinian, SRI-KGB, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah, ofiter SRI-KGB;

- Thaer Gadban, agent palestinian, SRI-KGB, membru al Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei si al gruparii teroriste Al Fatah, ofiter SRI-KGB;

- Khalil Kassan, agent palestinian si iordanian, SRI-KGB;

- Ahmed Murad, agent libanez mathaba (organizatie terorista), SRI-KGB;

- Mohammad Murad, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Simon Abu Rached, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Mohamed Al Itawi, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Hanry Al Sekaaf, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Jamal Kanj, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Hussein Hassan, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Al Hamed, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Mohamed Abbas, agent sirian, SRI-KGB;

- Ahmed Saleh, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Raad Halloul, agent irakian, SRI-KGB;

- Mohamed Mousawi, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Ali Shalan Awada, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Walid Gassan Jaber, agent irakian, SRI-KGB;

- Yousef Somma, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Hassan Al Maami, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Samer Mehlem, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Amer Mehlem, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Nabil Shery, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Khaled Al Amin, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Elias Youussef, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Michel Youussef, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Arez Tohme, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Gerban Tohme, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Zaitef Tohme, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Salah Kobrossly, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Amer Oubeid, agent iordanian SRI-KGB;

- Ahmed El Khatib, agent iordanian SRI-KGB;

- Talal Al Khatib, agent iordanian, SRI-KGB;

- Victor Sarris, agent libanez mathaba, SRI-KGB;

- Radwan Aktaa, agent sirian, SRI-KGB;

- Mustafa Ghazwan Aktaa, agent sirian, SRI-KGB.