Recent, intr-o sedinta de Consiliu Local, a fost adoptata o hotarare prin care se concesiona o suprafata de 720 mp. Insa, conform schitelor, suprafata de teren se afla chiar la confluenta Golfului Cerna cu Dunarea si se intinde in largul lacului de acumulare. Ori in aceasta zona, e cam greu de construit.

"Acea hotarare e ilegala din toate punctele de vedere. Terenul este situat chiar la confluenta, iar suprafata Golfului Cerna face parte din patrimoniul public de interes national si nu se poate da nimanui pentru constructii de locuinte" spune Constantin Negulescu, primarul Orsovei.

El a tinut sa mai precizeze ca "in acel loc nu exista nici o palma de pamant, iar pentru ca nu se putea construi acolo, acei consilieri au revenit cu o alta hotarare in sedinta de Consiliu Local pentru a se face o umplutura in zona".

"Daca ar fi sa construiasca ceva, ar trebui daramat zidul de intarire a malului contra inundatiilor si aparare de mal, si apoi umplut cu pamant de undeva" precizeaza primarul.

Pentru ca nu s-a putut intelege cu consilierii, si considerand ca hotararile date de acestia sunt abuzive, primarul Negulescu a depus plangere la Prefectura Mehedinti. In document, primarul Orsovei ii acuza pe unii consilieri locali de rele intentii. Acesta mentioneaza ca o parte a consilierilor au format o coalitie care nu se da in laturi de la nimic.

Contactati telefonic, consilierii in cauza nu au dorit sa faca nici un comentariu pe aceasta tema. Karol Vaczy, presedintele sedintei in care a fost adoptata hotararea in cauza, a declarat ca primarul Negulescu nu a inteles bine unde este localizat terenul, dar nu a comentat concesionarea fara licitatie a suprafetei de 720 metri patrati.

Conform documentatiei puse la dispozitia Consiliului Local, Petru Nita, cel care a concesionat terenul cu pricina, vrea sa ridice in acel loc un restaurant, care sa aiba iesire in largul lacului de acumulare de la Portile de Fier, pentru barcute, vaporase, aquascutere, precum si alte ambarcatiuni de mici dimensiuni.

Tot el doreste ca pe acelasi amplasament sa ridice si o pensiune.