Chiar daca i-a impresionat pe olandezi, "Oni" nu a ramas la Amsterdam, ci a revenit la Dej, unde a jucat un campionat pentru Unirea. In vara, s-a transferat la Rapid Bucuresti, iar acum se pregateste pentru debutul in Divizia A, dupa patru meciuri jucate la Rapid II.

Pentru un copil de nici 18 ani, diferenta intre viata simpla si linistita a Dejului si agitatia caracteristica Bucurestiului ar putea parea enorma, insa Nicorec spune ca s-a adaptat foarte repede la exigentele vietii din Capitala. "Nici eu nu ma asteptam sa ma acomodez atat de repede, insa trebuie sa recunosc ca m-au ajutat foarte mult si colegii de la noua mea echipa.

Oricum, nu sunt un mare fan al vietii de noapte, despre care am tot citit in presa bucuresteana. Nu-mi plac discotecile si nici cluburile. Vreau sa ma concentrez doar pe fotbal si sa trag tare la antrenamente", spune, modest, jucatorul nascut la Targu Lapus.

El crede ca, dupa ce a ajuns la Bucuresti, cel mai mult l-a ajutat Marius Sumudica, pe atunci antrenor la Rapid II. "E un om extraordinar. M-a luat de multe ori de-o parte si mi-a explicat, pe indelete, unde greseam. M-am inteles foarte bine cu el si imi pare foarte rau ca a plecat. Noul antrenor, Mihai Stoica, e mai sec si mai rece in relatia cu jucatorii", a mai spus Nicorec.

Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, l-a urmarit in toate meciurile disputate de echipa "satelit", pentru care "Oni" evolueaza titular, si l-a inclus in lotul care a facut deplasarea in Grecia, pentru "amicalul" cu Aris Salonic.

In acel meci, Nicorec a evoluat 15 minute. "Am fost foarte bucuros cand am fost anuntat ca voi face deplasarea cu lotul mare al Rapidului. Chiar mi-am facut foarte multe poze prin Salonic, la stadion. Meciul a fost foarte dur, grecii au jucat de parca se disputa finala Ligii Campionilor. Nici in Divizia B nu se joaca asa de dur.

Eu am avut ocazia sa joc vreo 15 minute, iar dupa meci domnul Lucescu m-a felicitat si a spus ca e foarte multumit de mine", a mai spus Nicorec, care, pe durata sederii in Grecia, a impartit camera cu un alt ardelean, portarul Mihai Minca.

Ghinion inaintea partidei cu Otelul Galati

Nicorec ar fi avut ocazia sa joace in meciul pe care Rapidul l-a terminat la egalitate cu Otelul, 3-3, insa s-a accidentat si a fost nevoit sa stea pe tusa o saptamana. "Domnul Lucescu m-a chemat la antrenamente saptamana trecuta si as fi avut o mica sansa sa fiu oprit in lotul care a facut deplasarea la Galati.

Din pacate, la meciul de miercuri din Cupa Romaniei, cu Dunarea Giurgiu, m-am accidentat si doctorul mi-a pus o atela ghipsata pentru a-mi proteja piciorul. Maine (astazi - n.r.) voi putea reveni la antrenamente si sper ca in partida cu Pandurii, de sambata, sa fiu oprit in lot", spune "Oni".

Chiar daca nu va evolua pentru Rapid in etapa de sambata, Nicorec are sanse mari sa evolueze in partida Rapid II – Steaua, din cadrul "16"-imilor de finala ale Cupei Romaniei, meci care se va disputa pe 21 septembrie. El se afla si in atentia echipei nationale de tineret, selectionerul Florin Marin remarcandu-l la un trial, desfasurat in primavara acestui an la Cluj.

"Sageti" spre Tataran

Actualul echipier al giulestenilor nu a uitat perioada petrecuta la Unirea Dej. Titular de drept in turul campionatului trecut, cand echipa era antrenata de Gheorghe Barbu, Nicorec nu a mai prins decat foarte rar prima echipa a Unirii dupa venirea lui Ioan Tataran. "Din pacate pentru mine, dupa ce a venit Tataran la echipa nu am mai avut foarte multe sanse de afirmare.

El si-a adus jucatorii lui, ce-i drept experimentati, si pe noi, astia mai tineri, ne-a uitat pe banca.

A fost alegerea lui, pe care o respect, insa la acea vreme m-a durut foarte mult ca nu jucam. Pana la urma a fost bine ca am plecat la Rapid, unde am o sansa importanta", e de parere Nicorec. Pentru el, visul unui meci pe "Amsterdam Arena", in tricoul marelui Ajax, ramane inca viu.

Promisiunile batavilor ii dau speranta pustiului de 18 ani ca, intr-o zi, va juca alaturi de urmasii lui Van Basten. "Cei de la Ajax se intereseaza tot timpul de mine. Chiar zilele trecute am vorbit la telefon cu cineva de acolo si mi-a spus ca sunt cu ochii pe mine in continuare", povesteste el, cu mult entuziasm.