Presedintele PSD Hunedoara, Victor Vaida, a declarat ca multi dintre membrii partidului nu mai sunt activi pentru a-si pastra pozitia la serviciu. "Organizatia Judeteana Hunedoara a Partidului Social Democrat a pierdut, de la alegerile generale de anul trecut si pana in prezent, aproximativ 3.000 de membri, adica are cu 30 la suta mai putini membri.

In toamna anului trecut, in judet, erau peste 9.700 de pesedisti, iar in prezent mai sunt aproximativ 6.700. Majoritatea dintre cei care nu si-au mai platit cotizatiile sunt simpatizanti, insa prefera sa stea deoparte. Asta deoarece multi dintre acestia nu vor sa aiba probleme la serviciu", a afirmat Victor Vaida. Acesta sustine ca partidul nu conteaza pe cei care pleaca, ci pe cei care raman.

Un numar de 10 dintre cei 285 de consilieri locali si un consilier judetean ai PSD Hunedoara au parasit partidul. Printre cei care au plecat din PSD imediat dupa alegeri se numara si candidatul pentru functia de primar al municipiului Deva, Nelu Ardelean, care s-a inscris in PRM.