Clujul nu are un stadion modern, la standarde UEFA, lucru evidentiat la derby-uri si la partidele CFR Cluj din Cupa Intertoto. Avem doua stadioane cu aspect rural, nefunctionale, chiar daca pe unul dintre ele s-a facut istorie in sport. Clujul nu mai poate astepta la nesfarsit un stadion modern din cauza orgoliilor galeriilor.

Daca Universitatea va promova la vara, ea nu poate sa evolueze pe "Ion Moina", pentru ca trei sferturi din stadion este degradat.

La fel, stadionul din Gruia, cu toate modernizarile facute de patronatul CFR, este complet depasit la marile meciuri. Modernizarea ambelor costa prea mult. Orasul va fi castigat daca va avea un stadion modern, pe care vor putea sa evolueze, dupa model italian, si "U" si CFR.

Sa nu uitam ca pe acesta vor putea fi gazduite concerte de muzica rock, spectacole si competitii regionale importante, care vor aduce bani la buget.

Inclusiv specialistii din constructii s-au pronuntat pentru ridicarea unui stadion modern nou. Interesele noilor baroni locali din imobiliare au fost cele care au dus la decizia de ieri. In buna masura, consilierii au ascultat de sefii de partid, iar acestia de sponsorii campaniei electorale.

Ce va fi in centrul Clujului, dupa ce noul stadion va fi gata construit, iar eternul "Moina" demolat, nu e greu de ghicit: centru civic, mall, etc. etc. Nici nu mai conteaza neaparat, ci doar satisfacerea intereselor unei oligarhii financiare.

Pentru Clujul sportiv, decizia de ieri este una istorica, e un final de epoca. Aici au facut istorie Ion Moina, Iolanda Balas, Guga, Sepci, Remus Campeanu, Ivansuc, Tim Campeanu, Predatu, Iasko, Pojar. Stadionul este un simbol al orasului, dar al Clujului vechi.

Clujul globalizarii, al multinationalelor, a afacerilor de sute de miliarde de euro, a prevalat in fata pasiunii unor idealisti si a trecutului. Ca si in realpolitik, nici in afaceri morala si pasiunea nu tin loc de foame. Incet, incet, "Moina" va fi istorie si doar o minune mai poate sa schimbe decizia consilierilor judeteni in sedinta de ieri. Una luata in unanimitate!