Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, devenit de la data de 1 octombrie a anului in curs Brigada, are incepand de ieri, 5 octombrie a.c., un nou conducator. In urma concursului, seful acestei structuri politienesti a fost numit inspector principal, Aurelian Pavel, fratele renumitului tenisman Andrei Pavel.

Familiarizat deja cu activitatea Centrului Zonal, dar si cu problemele acestuia, noului numit ii revine dificila sarcina de a organiza institutia respectiva dupa noua metodologie, dar si de a rezolva anumite probleme stringente, cum ar fi lipsa spatiului si a dotarilor corespunzatoare.

In cursul zilei de ieri, 5 octombrie a.c., sefia Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta a fost preluata de inspector principal Aurelian Pavel. Functia de sef al CZCCOA Constanta a ramas vacanta dupa ce comisar sef Victor Popescu a fost numit in fruntea Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

De altfel, pentru aceasta functie s-ar fi organizat oricum concurs odata cu transformarea Centrului Zonal in Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta.

Inspector principal Aurelian Pavel activeaza in cadrul structurii respective incepand cu anul 1996, iar din decembrie 2004 conduce Compartimentul Antidrog in locul lui Nicusor Taralunga, pentru ca in momentul plecarii lui Victor Popescu de la conducerea Centrului, in vara acestui an, sa preia interimatul functiei respective.

Concursul, desfasurat in perioada 30 septembrie – 1 octombrie, a cuprins test eliminatoriu pentru o limba straina de circulatie internationala si interviu, test de operare PC, test de specialitate cu 20 de intrebari grila, interviu si prezentarea proiectului managerial privind functionarea BCCOA Constanta.

In urma probelor, Aurelian Pavel a obtinut nota 8,94, devansandu-i pe ceilalti doi contracandidati, comisar sef Alexandru Nicolae si subcomisar Dorin Colidiuc. Pavel vine la conducerea institutiei cu drepturi depline, hotarat si convins ca poate sa faca treaba.

„Cred ca ma voi descurca sa mentin Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta in fruntea institutiilor politienesti din Constanta si nu numai”, a declarat noul numit in functie. De altfel, numirea celor doi loctiitori ai acestuia se va face tot in urma unui concurs, ce va avea loc probabil peste cateva saptamani.

Loganuri in dotarea ofiterilor de Combatere a Crimei Organizate

Una din problemele ce va trebui rezolvate de noul sef este organizarea Brigazii conform noii legislatii.

Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, in conformitate cu noua ligislatie, cuprinde sase compartimente, Compartimentul de Combatere a Crimei Organizate, Compartimentul Antidrog, Compartimentul de Combaterea a Marii Criminalitati Economico-Financiara, Compartimentul de Informatii, Compartimentul de Analiza a Informatiilor si Compartimentul de Prinderi in Flagrant, ultimele

trei fiind nou infiintate. In atributiile BCCOA Constanta intra si judetul Tulcea. De asemenea, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Constanta a trecut in subordinea Brigazii, aceasta preluand inclusiv lucratorii din cadrul serviciului respectiv.

In acest moment, BCCOA Constanta numara 71 de oameni, problema spatiului in care isi desfasoara institutia activitatea devenind din ce in ce mai stringenta. „In afara banilor pe care ii asteptam de la minister si din fonduri europene, incercam sa identificam resurse bugetare proprii, pentru a putea rezolva problema spatiului”, a declarat Aurelian Pavel.

Nici starea cladirilor, vechi de 30 de ani, motiv pentru care nu este tocmai stralucita, ele necesita reparatii majore. De asemenea, tot el a marturisit ca spera sa apara si o serie de noi dotari, dar si sa primeasca noi automobile din recentul lot, de 4.000 de Dacii Logan, achizitionat de IGPR.