Dupa cum spun localnicii, inca din aceasta dimineata, activitatea Primariei din Simian a trenat. Conform unor consilieri locali, motivul este unul simplu: un functionar public, angajat al Primariei din localitate, implinea 33 de ani, ocazie cu care a "aranjat" un festin in toata regula, chiar in mijlocul unei paduri din apropiere.

Desi primarul Constantin Armasu sustine ca toata lumea este in pauza de masa, si ca nu vor lipsi de la serviciu mai mult de o ora, dintr-o masina se auzea muzica data la maxim, in apropiere, pe o masa lunga de peste 5 metri erau asezate mai multe sticle cu bautura, iar pe un gratar se prajeau

cateva halci de carne si mici. Pe post de bucatar- chiar soferul primariei, care, deranjat la vederea aparatelor de fotografiat si camerelor de filmat, a inceput sa ameninte jurnalistii, desi se aflau cu totii pe domeniul public. Mai mult, si unul din consilierii care ii insotea pe jurnalisti a fost insultat de mai multe ori.

"Daca pun capul tau la o oaie, ar paste iarba pe asfalt" declara angajatul Primariei, la adresa consilierului Ion Ghinescu. "Voi, toti consilierii sunteti niste …(cacati spune pe banda)" adauga soferul.

Constantin Armasu, primarul comunei Simian sustine ca toti cei aflati la petrecere se vor intoarce la munca. "Sunt doua persoane care se afla aici de azi dimineata. Si-au luat cate o zi din concediu pentru a pregati tot ce e aici.

Noi am venit in urma cu cateva minute si la finalul pauzei de masa ne intoarcem la Primarie" precizeaza acesta.

Sarbatoritul, ales ad-hoc de catre primar, chiar din randul mesenilor, este asistent medical comunitar si angajat al Primariei Simian. "Azi implinesc 33 de ani si decat la carciuma mai bine in aer liber" declara Costel Alexandru, referitor la petrecere.

Intrebat de modul in care i-a venit idea, acesta incepe sa se balbaie: "Idea? Mi-a venit ideea... asa mi-a venit...cum sa imi vina? Mi-a venit bine..." marturiseste acesta dintr-o rasuflare.

In timp ce functionarii sarbatoreau presupusa aniversare, la sediul Primariei, la orele pranzului, se afla o singura persoana: o angajata de la un cabinet Xerox. Teodora Tiuleanu declara ca este singura in toata institutia si ca pe parcursul zilei ea asigura permanenta.

Din pacate cei care trag ponoasele chiolhanurilor organizate de edilii din Simian sunt tot cetatenii de rand. Consilierii locali au fost sesizati de cativa localnici ca nu isi pot depune diverse documente la Primarie pentru ca nu e nimeni.

Ion Ghinescu, consilier: "De dimineata m-au anuntat oamenii ca la Primarie nu are cine sa le primeasca actele. Se intrebau daca este cumva zi libera…" "Eu, ca si consilier, nu cred ca este corect ca oamenii sa fie lasati de izbeliste" precizeaza acesta.

Desi cateva angajate ale primariei au lasat balta cheful, ospatul a continuat cu restul angajatilor si dupa ce jurnalistii au parasit locul cu pricina.