Activistii Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului (LADO) pun in practica promisiunile electorale ale primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc. Presedintele filialei din judet a organizatiei, sociologul Ana Ludusan, a anuntat inceperea unui proiect de noua luni care se va termina cu elaborarea unui cod de conduita pentru functionari.

Realizarea unui astfel de cod a fost una dintre promisiunile candidatului Aliantei "D.A.", Emil Boc, in campania electorala pentru postul de primar. Proiectul este finantat in principal de Ambasada SUA la Bucuresti. Valoarea acestuia este de 23.019 dolari, dintre care LADO asigura 3.400 de dolari, iar restul sumei este oferita de americani.

Ana Ludusan a spus ca in prezent cea mai mare problema este mentalitatea functionarilor din Primaria Cluj-Napoca. Astfel, fata de cetatenii saraci si neinformati, acestia ar avea o atitudine autoritara, in timp ce fata de cei cu bani si cu influenta, functionarii se comporta servil.

Proiectul derulat de LADO va cuprinde si trei sesiuni de pregatire in care vor fi scolarizati 80 din cei peste 400 de angajati ai Primariei. Una dintre sesiuni se adreseaza functionarilor de la ghisee, alta celor care administreaza documentele si una dintre sesiunile de pregatire este destinata functionarilor care iau deciziile.

Pe langa tiparirea codului de conduita intr-un tiraj de 500 de exemplare, LADO va mai crea si un website destinat deopotriva functionarilor si cetatenilor.