O firma de care nu a auzit nimeni in domeniul constructiilor, Gaudi Construct, a facut un profit de 18 miliarde in 2004, cu opt angajati. Sediul firmei care a luat fata firmelor cu traditie este la o vila familiala

Gaudi Construct, o firma de constructii de care nu a auzit nimeni de pe piata, a reusit anul trecut sa faca un profit de aproape 18 miliarde de lei! Suma a fost atinsa cu un numar de doar opt angajati. Mai mult decat atat, firma care a luat fata companiilor mai mari de constructii din Cluj, cu traditie in domeniu, a fost infiintata in 2003. Nici macar vecinii nu stiu de firma-minune.

Gaudi Construct este a cincea firma din domeniu inregistrata in Cluj in ceea ce priveste profitabilitatea, in schimb este mult sub a zecea clasata in ceea ce priveste cifra de afaceri. Anul trecut, firma avea o cifra de afaceri de 20,6 miliarde de lei si un profit de 17,9 miliarde de lei vechi.

Seful filialei Cluj a Departamentului National Anticoruptie, Crin Bologa, a fost sesizat cu privire la aspectele care ridica intrebari referitoare la activitatea firmei.

Solicitam Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DICOT) Cluj si lui Toma Rus, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, sa se sesizeze si sa demareze o ancheta in acest caz.

Firma a fost infiintata in octombrie 2003 si a ajuns in ceea ce priveste profitul mai buna decat firme cu traditie cum ar fi Constructii Napoca sau Trustul de Instalatii Montaj. stefan Dimitriu, seful Constructii Napoca SA, sustine ca nu a auzit de Gaudi Construct. "Trebuie sa le vad portofoliul", a declarat Dimitriu.

"Pot avea un profit asa de mare daca au foarte multa subantrepriza si materialele sa le deconteze. Dar eu nu am reusit pana acum la performanta asta", a declarat directorul Constructii Napoca SA. Directorul general al Antreprizei de Reparatii Cluj, Dan Mihalcea, nu a auzit nici el de firma care a depasit ARL anul trecut in ceea ce priveste profitul.

"Ar trebui sa fie lucrari extraordinar de mari ca sa aiba un profit atat de mare. Trei poduri si zece kilometri de drum, ceea ce e foarte greu de realizat", a declarat Mihai Iliescu, director al Drumex SRL.

Chiar daca a admis ca "teoretic este posibil" ca o firma sa aiba un profit atat de ridicat, Iliescu si-a marturisit si el nestiinta in ceea ce priveste activitatea firmei Gaudi Construct. "Acum aud prima data de ea", a declarat Iliescu. Alte surse abilitate, contactate de reporterul "Buna ziua, Ardeal" au confirmat ca Gaudi Construct este cvasi-necunoscuta in domeniu.

"Buna ziua, Ardeal" a reusit sa gaseasca sediul firmei-minune, pe strada Becas la numarul 5, unde a fost construita o simpla vila. Chiar daca are un spatiu generos, firma cu un profit de 18 miliarde de lei este o "firma de apartament", fapt care face si mai curios profitul "Gaudi Construct". Mai bine de zece vecini contactati spun ca nu au habar de firma.

Casa apartine lui Gheorghe Tamas, care, spun vecinii, "ar avea ceva cu constructii". Insa Tamas nu a putut fi contactat nici personal, la sediul "firmei", si nici prin telefon, pentru ca operatorul de telefonie fixa Romtelecom nu are inregistrat nici un numar de telefon nici pe adresa Becas 5 si nici pe numele Gheorghe Tamas.

In 2003, in trei luni de activitate firma a realizat un profit de peste un miliard de lei cu un singur angajat. Anul trecut, cu cei opt angajati ai sai, profitul firme a ajuns la aproape 18 miliarde de lei vechi.