Fratii Prigoana sunt infratiti prin gunoaie- unul matura, altul transporta gunoiul. Intrarea societatii lui Silviu Prigoana pe piata salubrizarii clujene i-a redeschis celuilalt proprietar de societate de salubrizare, Daniel Prigoana, sansele de relansare.

"Telenovela" ca cei doi frati Daniel si Silviu Prigoana in rolurile principalI dovedeste ca "sangele apa nu se face". In ciuda faptului ca unul dintre ei sustine ca nu are nici o legatura cu celalalt, fiind pe cale sa-si nege pana si relatia de rudenie, ambii au aceleasi preocupari- gunoaiele.

Cascavalul gunoaielor pare a fi impartit frateste de fratii Prigoana

Cei doi frati Silviu si Daniel Prigoana, care au firme de salubrizare, unul la Cluj si altul la Bucuresti, se declara a nu fi in relatii de amicitie, iar acum impart curatenia in sectoarele aceluiasi oras.

Firma lui Daniel Prigoana este una dintre cele patru care se ocupa de salubrizarea menajera, in vreme ce firma lui Silviu Prigoana este una dintre cele doua care asigura salubrizarea stradala a orasului Cluj-Napoca. Cu toate acestea, Silviu Prigoana nu s-a sfiit sa se afiseze, recent, "ca in familie" alaturi de fratele sau Daniel, cu ocazia unei receptii organizate de Rosal.

Silviu Prigoana a infirmat orice legatura intre firma sa si cea a fratelui sau, Daniel Prigoana, care se ocupa de salubrizarea unei parti din municipiul Cluj Napoca. "Ei nu matura, noi nu transportam gunoi", a declarat Prigoana. seful serviciului tehnic al Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, s-a intors abia astazi in tara si nu a putut fi contactat ieri.

"Am vorbit si cu domnul primar si din cate stim oricum nu e interzisa subcontractarea", a declarat totusi purtatorul de cuvant al primariei, Raimonda Boian referindu-se la informatiile care atesta ca Silviu Prigoana ar fi subcontractat o parte dintre lucrari firmei Prival Ecologic Servis SA.

De altfel, ambii frati Prigoana s-au aratat interesati de curatenia stradala a orasului. Firma lui Silviu Prigoana a castigat licitatia, insa de concurs s-a aratat interesat si Daniel Prigoana prin Prival Ecologic Servis, care a cumparat caietul de sarcini, insa, in mod dubios s-a retras din cursa.

Amintim ca Rosal este una dintre cele doua firme de salubrizare stradala care a castigat licitatia pentru salubrizarea municipiului Cluj Napoca. Prigoana sustine ca a investit o suma considerabila in utilaje si ca din acest motiv nu va subcontracta lucrarile. "Am bagat trei milioane de euro in utilaje, numai avansul a fost 500.000 de euro.

Doar n-o sa cumpar utilajele si dupa aceea sa dau lucrarile la altcineva", a declarat Prigoana, care a subliniat din nou lipsa de comunicare dintre el si fratele sau, care detine firma Prival Ecologic Servis SA. "Eu nu am o relatie de telefonie mobila cu fratele meu", a mai spus patronul Rosal.

Caietul de sarcini pentru licitatia privind salubrizarea orasului a fost cumparat de 15 firme, intre ele si Prival SRL Cluj, potrivit documentelor primariei.

Firma Prival SRL nu exista, exista in schimb doua firme cu denumire similara, Prival Ecologic Servis SA, firma care apartine fratelui patronului Rosal Grup, Daniel Prigoana, si Soc Com Prival Servicii SRL Cluj Napoca.

Prival Servicii SRL si-a sistat activitatea in decembrie 2003, potrivit Ministerului Finantelor Publice, astfel ca prin eliminare se poate deduce ca firma care a achizitionat caietul de sarcini de la primarie a fost firma lui Daniel Prigoana.

Celelalte firme care au achizitionat caietul de sarcini sunt Napoget SA Cluj Napoca, Valmax SRL Cluj, Salub SA Ploiesti, Mecdru SA Cluj, Ecoprisal SRL Cluj, AsaWien Austria, Salprest Cluj, Urban Bucuresti, Rasimo Cluj Napoca, Romprest Service Bucuresti, Rosal Ecologic & Recycling System Bucuresti, Saubermacher Austria si 2Invest Cluj.

Daniel Prigoana s-a retras in aceasta faza a licitatiei si nu a mai depus o oferta pentru licitatie. Doar Napoget, Rosal Grup, Romprest Service SA, Urban SA si Valmax au depus ulterior documentatia necesara. Prival Ecologic Servis este la zi cu declaratiile fiscale, releva documentele Ministerului Finantelor Publice.

Firma lui Daniel Prigoana, fost consilier judetean, este una dintre cele patru care asigura serviciul de salubrizare menajera a Clujului, impreuna cu Salprest SA, Valmax Impex SRL si Eco Prisal SRL. Ca o "curiozitate", Valmax Impex SRL si firma lui Daniel Prigoana au sediul in acelasi bloc de pe strada Primaverii, fosta Maresal Ion Antonescu, la numarul 8.

Prival Ecologic Servis SA are sediul la apartamentul 34, in vreme ce Valmax Impex are birourile la apartamentul 139.

Pe de alta parte, ar mai fi de spus ca "mai marele" familiei Prigoana, Daniel Prigoana, fost consilier judetean PRM, devenit mai apoi independent, a fost presedintele Asociatiei Nationale Impotriva Coruptiei (ANIC), in perioada in care detinea si functia publica amintita.

Relatia dintre cei doi a inflorit si in aceasta perioada, dovada in acest sens sta si faptul ca, Daniel a incercat, impreuna cu fratele sau, sa foloseasca spatiul in care functioneaza si in prezent asociatia (str. Iasilor nr. 12), in vederea infiintarii unei televiziuni locale.

"Prigoana a incercat sa traga numai foloase impreuna cu fratele sau. La un moment dat, a incercat sa aduca aici si firma de salubrizare a lui frate-sau.

Mai mult, el a vrut sa foloseasca, cu ajutorul Primariei, spatiul in care functioneaza asociatia, cea de pe Iasilor, pentru a deschide impreuna cu frate-sau o noua televiziune ", ne declara sub rezerva anonimatului, un cunoscut al fratilor Prigoana. Potrivit acelorasi surse, in 2003, Daniel Prigoana ar fi incercat sa aduca firma de salubrizare a fratelui sau in Cluj.