Prezent week-end-ul acesta la Constanta pentru a superviza alegerea presedintelui PD Constanta, ministrul de Interne Vasile Blaga a avut o serie de aprecieri dure la adresa celor pe care el i-a denumit „domnii militieni”. Pe langa perdafurile aplicate lui Stelian Dutu, Blaga s-a aratat si impotriva mentalitatii invechite a unor politisti.

El a facut referire la acei ofiteri care nu au fost in stare sa castige concursurile de ocupare a unor functii de conducere, in ciuda experientei foarte mari. Nu de putine ori, astfel de politisti sustin ca nu au avut timp si au fost umiliti in concursuri de catre civili fara experienta. „Eu m-am saturat de domnii militieni.

Un politist trebuie sa intre intr-un concurs si sa-l castige, nu sa spuna ca nu a avut timp”, a declarat Blaga. Ministrul a aflat cu surprindere ca un ordin al chestorului Fatuloiu, seful Politiei Romane, a dezavantajat clar candidatii pentru functii de conducere in Politia constanteana si a promis ca va remedia situatia.

Totodata, Blaga a anuntat reorganizarea din temelii a Academiei de Politie: „Nu vreau sa fac protectie sociala pentru generalii din Academie. Nu vreau juristi cu oarece cunostiinte politienesti, ci politisti cu foarte solide cunostiinte juridice”, facand trimitere nedorita situatie in care Academia de Politie a devenit o „fabrica de juristi”, si nu de politisti.

Pe de alta parte, ministrul Blaga a afirmat ca nu a influentat in nici un fel decizia lui Traian Basescu de a-l numi pe generalul Sergiu Medar consilierul sau pe probleme de securitate nationala si implicit de sef al nou infiintatei Comunitati Nationale de Informatii.