Inca un bebelus bolnav de rujeola a fost internat in stare critica la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta, in cadrul Sectiei de Terapie Intensiva, si a decedat in cursul zilei de ieri, 6 decembrie a.c.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean, C.B.D., o fetita de 6 luni, a fost internata pe 2 decembrie a.c., fiind diagnosticata cu afectiuni respiratorii, desi pe fondul unei rujeole in stare de ameliorare. Insa starea de sanatate a bebelusului s-a inrautatit luni, 5 decembrie a.c., din cauza unei complicatii grave la plamani, pneumotorax. Potrivit dr.

Catalin Grasa, directorul Spitalului Judetean, „cadrele medicale au facut tot posibilul pentru ameliorarea starii copilului", in conditiile in care bebelusul a fost operat in cursul noptii de 5/6 decembrie a.c. si s-a aflat si in timpul zilei de ieri in regim de respiratie asistata.

Bebelusul a decedat insa in timpul dupa-amiezii, fiind astfel al treilea caz de prunc suspicios de deces ca urmare a rujeolei. Cu toate acestea, reprezentantii Ministerului Sanatatii au declarat ca analizele serologice efectuate la Institutul „Cantacuzino", prelevate de la cel de-al doilea bebelus decedat in cadrul Spitalului Judetean, nu confirma infectia rujeolica.

Urmeaza ca si probele prelevate de la C.B.D. sa fie analizate, insa dupa toate aparentele, fetita suferea de multiple afectiuni respiratorii si nu rujeola a fost cauza mortii. Date fiind urmarile nefaste ale rujeolei, incepand de ieri, 6 decembrie a.c., Spitalul Judetean a intrat in carantina.