Ploaie cu amenzi la asociatii. De cateva zile, Directia de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Ramnicului a trimis adrese (somatii) la cele mai mari 150 de asociatii de proprietari din municipiu.

Raspunzator de intreaga operatiune este unul dintre viceprimari, Constantin Monceanu: " Administratia locala a facut eforturi bugetare mari pentru curatarea parcurilor si a spatiilor verzi si pentru pastrarea renumelui acestui oras cunoscut in tara si in strainatate pentru curatenie.

Ei bine, primaria nu poate cheltui bani pentru a-i face fiecaruia curat in curte, cum s-ar zice in mediul rural".

Conform HCL 44/203, asociatiile de proprietari au obligatia de a asigura ordinea si curatenia in zona perimetrata si de a intretine spatiile verzi, parcarile si locurile de joaca pentru copii, precum si punctele de colectare a gunoiului menajer si copertinele.

Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 100-300 lei RON. "Oamenii din serviciul de specialitate al directiei au dus adresele de atentionare inca de acum zece zile la aceste asociatii. De luni, trecem la sanctionarea celor care nu respecta legea.

Prea multa lume isi bate joc de aceste spatii, arunca gunoiul menajer pe fereastra, parcheaza masinile pe spatii verzi, transforma aceste terenuri in spatii unde se fac reparatii auto si se schimba uleiul. Nu se poate asa ceva.

Acum, am remarcat, dupa o trecere prin cartiere, ca multe copertine care au fost acordate prin protocol unor proprietari de autoturisme, cu destinatia precisa de a parca masina, ei bine, acestea sunt depozite de muraturi, de cherestea, de covoare, de gunoaie. Sunt fel de fel de cazuri.

Am luat masuri ca si acesti oameni sa fie atentionati. Apoi, trecem la amenzi, si in ultima instanta rupem protocolul cu cei care nu respecta legea".