La jumatate de an de la precedentele alegeri din PNL Timis, membrii sai se pregatesc de un nou scrutin. De data aceasta, insa, fara "el lider maximo", prefectul Ovidiu Draganescu, care a ales postul de inalt functionar public, renuntand la noul mandat unde a fost votat de majoritatea colegilor de partid.

In locul sau a fost numit presedinte interimar Liviu Borha, vicepresedinte al Consiliului Judetean. Acesta si-a fixat, practic, doua obiective: organizarea alegerilor si calmarea spiritelor "revolutionare" din partid. Totodata, acesta a amenintat ca "orice ie-sire nepotrivita in presa, care va aduce atingere la imaginea partidului, va fi sanctionata drastic, conform statutului".

In urma cu nici o saptamana, Comitetul Executiv al filialei PNL a dat si o prima sanctiune fostului inspector scolar general Dumitru Tomoni, care a fost suspendat din partid pentru o jumatate de an. "Orice atacuri venite din interior vor fi tratate cu indiferenta. Nu vom raspunde la provocari, dar vom aplica regulile din statut", a adaugat liderul interimar al liberalilor.

Demisia lui Draganescu din PNL aduce mai multe probleme decat aveau nevoie membrii filialei. Aceasta, pentru ca trebuie organizate, teoretic, adunari generale in toate localitatile.

"Trebuie sa tinem conferinta de alegeri in termen de trei luni, pentru a fi desemnati reprezentantii la Conferinta judeteana, dar daca vom organiza aceste alegeri nu terminam in cele trei luni", a mai spus Liviu Borha.

De aceea, liderul interimar va apela la sefii de la Centru, pentru a adopta o alta formula: scrutin doar in orase si comune, iar din organizatiile mai mici sa fie reprezentate aceleasi persoane ca anul trecut.

Borha are sanse mari sa ramana in fruntea filialei daca se va decide sa candideze in primavara, mai ales ca are sustinerea tacita a fostului sef, Ovidiu Draganescu. Sansa ar putea fi folosita si de fostul presedinte al organizatiei judetene, Viorel Coifan, acum consilier al premierului Calin Popescu-Tariceanu, care si-a dorit mereu sa revina la Timisoara.

"Nu m-am gandit daca voi candida sau nu. Eu stau mai mult la Bucuresti", a declarat Coifan. El a adaugat ca nici nu are in gand sa sustina vreun posibil candidat din Timisoara, dar este sigur ca il va sprijini pe candidatul care ii va dovedi ca va putea face castigatoare filiala PNL la alegerile locale din 2008.