Controversatul primar din orasul timisean Sannicolau Mare, Iosif Oncu (PSD), iese din nou la atac, de la inceput de an. De data aceasta, el a demarat o actiune de schimbare a viceprimarului democrat al localitatii, Danut Groza.

Acesta din urma a primit, zilele trecute, o convocare pentru sedinta extraordinara de Consiliu Local, intalnire care ar fi trebuit sa aiba loc joi, iar pe ordinea de zi era un singur subiect: schimbarea sa din functie.

Pregatit sa se apere, Groza s-a prezentat la Primarie, dar a aflat ca sedinta a fost suspendata, pe motiv ca era prea apropiata de intrunirea plenului ordinar, care are loc luni. "Plenul CL a fost convocat de primarul Iosif Oncu, dar nu s-a mai intrunit pentru ca nu a reusit sa stranga destule voturi ca sa ma schimbe", a declarat viceprimarul.

Acesta a mai spus ca este atent la toate miscarile opozantului sau, pentru ca stie ca i se pregateste ceva.

Danut Groza a ocupat postul de primar al orasului Sannicolau Mare dupa ce prefectul Ovidiu Draganescu l-a destituit din functie, la mijlocul lunii octombrie, pe Iosif Oncu, pe motiv de incompatibilitate. In scriptele de la Oficiul Registrului Comertului, social-democratul era in acelasi timp si primar si persoana fizica autorizata, ce presta activitati agricole.

Primaria a fost controlata in mai multe randuri de catre institutiile specializate, care au gasit destule nereguli in activitatea lui Oncu. Acesta a sustinut, insa, ca toate atacurile impotriva sa sunt abuzuri de ordin politic, idee sustinuta si de presedintele filialei Timis a PSD, senatorul Ilie Sarbu.

Decizia de suspendare a fost anulata de Curtea de Apel Timisoara, care l-a repus in functie pe Oncu pana la judecarea unui alt proces pe care acesta il are cu prefectul. Si Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor, condusa de Valer Dorneanu (PSD), i-a dat castig de cauza tot lui Oncu.

Disensiunile dintre primar, viceprimar si o parte dintre consilierii locali au blocat de mai multe ori proiecte importante pentru oras.