Procesul in care South East Euromentor Cluj-Napoca solicita anularea licitatiei pentru terenul pe care urmeaza sa se construiasca complexul comercial Iulius Mall ar putea fi stramutat la o alta instanta paralela, dupa ce vineri actionarul firmei clujene, Arpad Paszkany, s-a opus judecarii cauzei la Cluj.

"Sunt implicate autoritati locale, si am considerat ca e mai bine sa nu se puna presiune pe judecator", a apreciat Arpad Paszkany, care detine un pachet de 25 la suta din actiunile Euromentor. Verdictul instantei superioare privind decizia stramutarii procesului va fi luat in cel mult 15 zile.

"Avand in vedere ca un anumit politician s-a pronuntat deja ca in zece zile are raspunsul, si in favoarea cui, e un element destul de serios pentru a cere stramutarea procesului", a declarat Paszkany, referindu-se la presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, care a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca

litigiul cu Euromentor va fi finalizat in zece zile. "Sunt convins ca nu vom pierde acest proces. Am re-verificat toate actele si sunt facute dupa toate regulile si intr-o transparenta totala", a declarat Nicoara, adaugand ca "am incredere in justitie".

Dosarul privind conflictul dintre South East Euromentor si Consiliul Judetean Cluj, inregistrat cu numarul 1326/2006 la sectiua de litigii comerciale si contencios administrativ a Tribunalului Cluj Napoca, a avut infatisare vineri, iar termenul fixat de instanta a fost stabilit pentru 29 martie, cand cauza va fi judecata la Inalta Curte de

Casatie si Justitie, care va stabili termenul si instanta care va judeca litigiul. "In cel mai bun caz va dura doua – trei luni, dar mai devreme de iunie nu il vad terminat", a opinat secretarul general al judetului Cluj, Mariuca Pop.

Amintim ca South East Euromentor a atacat in instanta Consiliul Judetean Cluj dupa ce comisia de licitatie a institutiei a acordat dreptul de concesiune a unei suprafete de teren din cartierul clujean Gheorghieni firmei iesene Iulius Group in detrimentul SE Euromentor.

Ambele firme au depus oferte la licitatie pentru construirea unui complex comercial, iar firma castigatoare a fost desemnata Iulius Group.