Excluderea din PNL a primarului orasului Zlatna (judetul Alba), Silviu Ponoran, poate determina reducerea drastica a membrilor organizatiei locale a liberalilor. Sase membri ai Biroului Permanent al organizatiei din Zlatna, din care trei sunt si consilieri locali, au luat decizia de a demisiona din partid.

Cei sase demisionari sunt Sorin Todorescu, Gelu Popa, Ioan Puscau, Jean Romosan, Gheorghe Beca si Angela Mogut, primii trei facand parte si din Consiliul Local.

"Motivele demisiei noastre sunt: excluderea din PNL a domnului Silviu Ponoran fara acordul nostru si fara probe concludente si nemultumirea noastra fata de modul in care conducerea si parlamentarii PNL Alba au ignorat problemele grave ale orasului.

Vom acorda si in continuare intregul nostru sprijin domnului primar Silviu Ponoran in eforturile pe care le face pentru a revigora economic orasul Zlatna", sustin demisionarii intr-un comunicat de presa.

In aceste conditii, din fostul Birou Permanent al organizatiei locale a PNL mai fac parte doar 4 persoane. Ponoran a declarat ca decizia fostilor colegi liberali le apartine in intregime acestora si nu a fost influentata de el. La randul lor, demisionarii au anuntat ca deocamdata vor ramane independenti, urmand sa ia o hotarare referitoare la viitorul lor politic in cel mai scurt timp.

Este de asteptat ca cei sase sa-l urmeze pe primar la PD. Cel putin deocamdata acest lucru nu se poate realiza, avand in vedere prevederile protocolului Aliantei "D.A." conform caruia un partid nu poate "prelua" membri de la celalalt partid.

In cazul lui Silviu Ponoran diferenta a fost ca el era exlus din PNL, astfel incat liderii filialei liberalilor au reclamat doar o incalcare "cel putin la nivel de principii" a protocolului.

O eventuala "recuperare" in PD a altor membri PNL a fost "taxata" dur de liberali. "Pozitia adoptata de catre colegii democrati este cu atat mai regretabila cu cat se pune problema recuperarii, alaturi de persoana sanctionata pe linie politica de catre PNL, si a unor apropiati ai acesteia, avand calitatea de membri PNL.

O asemenea eventualitate contravine in mod clar nu numai principiilor, ci si prevederilor exprese ale protocolului Aliantei. Ne adresam colegilor din PD sa nu incurajeze asemenea migratii sau recuperari politice a caror unic rezultat va fi crearea de tensiuni inutile", a declarat vicepresedintele PNL Alba, Simion Cretu, cel care conduce organizatia in absenta ministrului Teodor Atanasiu.

Silviu Ponoran a fost exclus tocmai in urma unui conflict cu Atanasiu, acesta din urma fiind deranjat de criticile exprimate de primarul din Zlatna in legatura cu modul in care este condusa organizatia judeteana a PNL.