Doi elevi din comuna Barbatesti, Gheorghe Aurel Strejan si valeriu Guzga, ambii de 17 ani au furat toti banii din interiorul dispensarului medical din localitatea Bodesti, folosind cheia pe care o detinea mama unuia dintre ei. Cu banii luati de la dispensar au chefuit o noapte intreaga la restaurantul „Lotrisor" de la Caciulata.

Ramasi fara bani cei doi adolescenti teribilisti s-au gandit ca ar putea profana mormantul unei femei din comuna lor, care fusese ingropata de curand.

Dupa ce au spart insa sicriul s-au speriat d zgomotul facut de prabusirea unui mal de pamant si au rupt-o la fuga de teama … stafiilor, fara sa le mai treaca prin minte sa caute banii.

Au furat 7 milioane de la dispensar

De la Dispensarul medical Bodesti cei doi adolescenti au furat suma de 7 milioane de lei vechi. Aurel Gheorghe Strejan stia ca mama sa, nela Carstea avea cheile de la dispensar.

El a prins momentul cand femeia era plecata la Ramnicu Valcea cu treburi si a luat cheile, cu care a intrat in cabinetul medicului de familie Mariana Musat, a deschis usa si a spart un dulap metalic, unde se aflau banii.

Dupa ce a incuiat usa dispensarului baiatul, care este elev la Grupul Scolar Constantin Brancoveanu din Horezu s-a intalnit cu prietenul sau, Valeriu Guzga, elev in clasa a XI-a la Scoala Bistrita si cu fratele acestuia. Toti trei au plecat cu o masina la Caciulata, unde s-au distrat toata noaptea la hotelul Lotrisor.

A doua zi dimineata Strejan si Guzga au dormit pe camp, in localitatea Barbatesti. „Cansd s-au trezit cei doi au consumat alcool si, pentru ca terminasera banii au luat hotararea de a merge la cimitir pentru a gasi bani intr-un sicriu.

Ei stiau caElena Rusianu fusese inmormantata de curand acolo." – a stabilit procurorul Laurentiu Dumitrascu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Horezu.

S-au speriat de stafii si au dormit intr-un fanar

Ametiti de bautura, cei doi elevi au luat doua lopeti si au mers la mormantul Elenei Rusianu. Au sapat pana au dat de sicriu, pe care l-au spart cu lopata, dar in acel moment s-a surpat malul de pamant, ceea ce i-a speriat foarte tare pe cei doi adolescenti.

De teama sa nu aiba de-a face cu o stafie ei au fugit ca din pusca, uitand sa mai caute dupa bani. Noaptea au dormit intr-un fanar din apropiere, care ai apartine Anei Uscatu, dar nu au mai avut curajul de a se intoarce la mormant.

In cazul lui Valeriu Guzga s.a efectuat o expertiza medico-legala psihiatrica, in urma careia s-a stabilit ca avea ca are intelect liminal – imaturitate afectiv comportamentala, avand discernamantul varstei de 14-15 ani. Cei doi tineri au fost trimisi in judecata.