Presedintele PD Alba, Mircea Hava, nu crede ca acceptarea in randurile organizatiei pe care o conduce a fostului primar liberal din orasul Zlatna, Silviu Ponoran, va pune in pericol exsitenta Aliantei "D. A." in judet. Liderul democrat a declarat ca inscrierea ediului in partid s-a datorat faptului ca acesta poate aduce foarte multe voturi din zona pe care o reprezinta.

Primirea lui Ponoran in PD a determinat o reactie foarte dura din partea presedintelui filialei PNL, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care a afirmat ca decizia respectiva reprezinta o grava incalcare a protocolului incheiat intre cele doua partide.

Primarul orasului Zlatna a fost exclus din randul liberalilor in urma unui scandal intre el si ministrul Apararii, Ponoran acuzandu-l de mai multe ori pe Atanasiu ca a subordonat Organizatia judeteana a PNL propriilor interese.

Mircea Hava nu a parut afectat de acuzatiile si amenintarile adresate partidului pe care il reprezinta de liderul filialei liberalilor. "Noi de la PD nu putem accepta sa pierdem un bazin electoral atat de bun. Ce au avut in PNL este problema lor si nu ma intereseaza. Ponoran reprezinta ceva. Alianta nu isi permite sa piarda acolo.

Cei de la PNL nu trebuie sa fie suparati ca a venit la noi, pentru ca a fost dat afara de acolo. O sa am o discutie cu Atanasiu si vom lamuri problema", a spus liderul democrat. El a completat ca se va intalni cu ministrul Apararii in acest sfarsit de saptamana.

Totodata, presedintele filialei PD a completat ca reactia lui Atanasiu a fost determinata, probabil, de lipsa de comunicare dintre cele doua organizatii. "In ultimul timp nu am prea discutat, desi daca se verifica impulsurile telefonice se constata ca eu am sunat mai mult la Bucuresti. Voi avea o poveste intre patru ochi cu Teodor Atanasiu", a mai afirmat Mircea Hava.

Mai mult, liderul democrat s-a aratat indigant ca Ponoran a fost catalogat "gunoi" in comunicatul de presa semnat de presedintele PNL Alba. "Ponoran nu este un gunoi. Chiar daca ar fi sa-l dau afara din PD, nu o sa spun niciodata ce este un gunoi. Este o chestiune care tine de copiii care se joaca pe sant. Dar daca se vrea mistocareala, pot sa o fac si eu", a mai afirmat Hava. El a adaugat ca aceste mici neintelegeri nu vor afecta functionarea Aliantei.

"Alianta va merge, fie ca vreau sau nu eu ori Teodor Atanasiu, pentru ca este singura forma de a colabora in continuare", a mai declarat Hava.

In urma cu putin timp, ministrul Apararii a acuzat conducerea filialei PD de lipsa de colaborare, sustinand ca reprezentantii organizatiei nu depun eforturi suficiente pentru a discuta problemele judetului in cadrul consiliului de coordonare al Aliantei.

Demnitarul a mai spus atunci ca ultimele intalniri dintre PNL si PD au avut loc la solicitarea liberalilor si ca acest lucru demonstreaza nivelul de inte-res al democratilor privind rezolvarea problemelor cu care se confrunta judetul Alba.