Ineditul hotel de gheata de la Balea Lac se va inchide in urmatoarele doua saptamani. Desi incalzirea vremii nu prieste deloc hotelului, vizitatorii nu se sperie de picaturile de apa, care au inceput sa se prelinga pe pereti.

Iubitorii de senzatii tari asteapta chiar trei-patru ore la coada, pana le vine randul la telecabina, iar asta doar pentru a ajunge la minunea de gheata.

„Am observat de cateva zile ca gheata incepe sa se topeasca si sa curga. Din cauza incalzirii vremii, hotelul va mai fi deschis publicului cel mult doua saptamani", a spus Ilie Mitea, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Sibiu. Vizitatorii se pare, insa, ca nu si-au pierdut din interes.

Dupa cozi interminabile la telecabina, picaturile de apa nu ii sperie, iar cererile de cazare abunda. „Nu exista reclamatii din partea clientilor. Se cazeaza pe propria raspundere, lucru mentionat pe bonurile de cazare, si sunt multumiti. Oricum, viata nu le este pusa in pericol.

Proprietarii hotelului au luat din timp masurile de siguranta necesare. in anumite zone, organizatorii au construit armaturi de lemn, pentru a sustine tavanul si peretii", precizeaza directorul OPC Sibiu. Minunea de gheata va fi inchisa in cel mult doua saptamani.

Proprietarii si vizitatorii isi vor lua adio de la casa de gheata, dansand toata noaptea si bucurandu-se de un spectacol de lumini performant.