Achizitionarea producatorului clujean de mezeluri Maestro Industries de cǎtre Caroli Foods rǎmane nefinalizatǎ, desi tranzactia a fost efectuatǎ incǎ de acum douǎ sǎptǎmani.

Pentru ca afacerea sa fie legala, Caroli are nevoie de girul Consiliului Concurentei (CC), care nu a fost notificat panǎ ieri de preluarea producǎtorului clujean. Potrivit legislatiei din domeniul concurentei, Caroli mai are douǎ sǎptǎmani in care sǎ depunǎ dosarul privind achizitia producǎtorului clujean.

Atat reprezentantii Maestro, cat si cei ai Caroli sustin ca notificarea a fost depusǎ la CC, dar oficialii institutiei neaga.

Maestro Industries, care apartine oamenilor de afaceri Dorel Goia si Horia Ciorcilǎ, a fost cumpǎrat de un alt operator de pe piata mezelurilor, Caroli Foods. Consiliul Concurentei nu a fost notificat de cǎtre Caroli Foods, in ciuda informatiilor directorului Maestro Industries, Clara Tasnadi.

"Eu stiu ca a fost notificat Consiliul Concurentei", a declarat directorul Maestro Industries. Pozitia este sustinutǎ si de responsabilul de relatiile publice ale Caroli Foos, Stefania Iliescu.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Consiliului Concurentei, Simona Barbu, a negat ieri cǎ institutia a fost notificatǎ cu privire la achizitia producǎtorului clujean. "A venit avocatul lor sǎ se intereseze, dar notificarea oficialǎ nu a ajuns la noi panǎ azi (ieri-n.red.)", a declarat Barbu.

Purtatorul de cuvant al Caroli sustine insa ca notificarea a fost deja inregistratǎ, cu numǎrul 2517/15 martie. Informatia nu a putut fi verificatǎ ieri la Consiliul Concurentei.

Valoarea contra careia a fost cumparat producatorul clujean de mezeluri rǎmane necunoscutǎ, la solicitarea reprezentantilor celor doi operatori. Atat Tasnadi cat si Iliescu s-au ferit insǎ sǎ facǎ publicǎ valoarea tranzactiei. "Contractul a fost semnat de asociati", s-a disculpat directorul producǎtorului clujean.

"A fost alegerea dansilor sǎ nu comunice valoarea tranzactiei, pentru cǎ e competitie stransǎ in acest domeniu", a declarat Iliescu. Fǎrǎ girul CC, tranzactia, a cǎrei sumǎ nu a fost fǎcutǎ publicǎ, nu poate fi realizatǎ.

Maestro Industries are un portofoliu de 65 de sortimente de produse si peste 200 de angajati. Conform Caroli Foods, achizitia va permite consolidarea grupului in zona Ardealului.

Dupǎ girul Consiliului Concurentei, Caroli va investi in capacitǎtile de productie de la Cluj, astfel incat grupul sǎ devinǎ lider pe piata mezelurilor in cel mult un an, se aratǎ intr-un comunicat remis presei.

De precizat cǎ echipa managerialǎ a Maestro Industries va rǎmane nemodificatǎ si va continua sǎ administreze afacerile grupului Caroli in zona Ardealului. Maestro Industries are cinci magazine in Cluj si un altul in Bistrita, trei centre de distributie in Transilvania, la Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara.

Capacitatea liniei de productie din Cluj depǎseste 12 tone pe zi.