Publicatiile Trustului Gazeta v-au dezvaluit, in premiera, faptul ca in spatele turneului echipei nationale de fotbal din SUA, mega-afacere care l-a scos la inaintare pe Silviu Prigoana, este nimeni altul decat Adrian Tarau, partener de afaceri al lui Prigoana, in ciuda faptului ca in tara s-a emis un mandat de arestare pe numele sau.

Turneul amical al Nationalei a starnit virulente nemultumiri, atat din partea cluburilor de fotbal din Divizia A, cat si din partea selectionerului Victor Piturca.

Din cauza turneului, in perioada caruia campionatul va fi suspendat, ultima parte a sezonului va fi comprimata, astfel ca echipele vor avea un program infernal de doua meciuri pe saptamana. De asemenea, selectionerul Piturca nu avea in programul de pregatire stabilit un asemenea turneu.

In perioada 21-29 mai, echipa nationala de fotbal a Romaniei va efectua un turneu in SUA in cadrul caruia va disputa trei meciuri amicale, cu Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia.

Asa cum am aratat in editiile anterioare, revenirea "tricolorilor" in America este, de fapt, aranjamentul omului de afaceri, cu dubla cetatenie, romana-americana, Silviu Prigoana. Partidele se vor disputa in doua centre importante ale diasporei romanesti.

Elevii lui Piturca vor juca impotriva Uruguayului la 23 mai, la Los Angeles, a Irlandei de Nord la 26 mai, la Chicago, si a Columbiei, la 27 mai, tot la Chicago. Prigoana a sustinut ca el a aranjat toate detaliile turneului - echipe participante, bilete, agentii de turism implicate. "Au fost multe contracte de semnat.

Mai greu e cu biletele pentru suporterii din tara, care au nevoie de viza. Din pacate, nu am si o «Ambasada SRL»", a glumit el. "Chiar daca am facut turneul pentru romanii de acolo, sper sa obtin si un profit.

As vrea sa mai aduc sportul romanesc in SUA, dar, daca voi iesi in minus, nu voi mai face astfel de lucruri. Sunt, totusi, un om de afaceri si vreau sa ma imbogatesc", a explicat Silviu Prigoana.

Nemultumiri si reactii virulente

Turneul amical al Nationalei a starnit virulente nemultumiri, atat din partea cluburilor de fotbal din Divizia A, cat si din partea selectionerului Victor Piturca.

Din cauza turneului, in perioada caruia campionatul va fi suspendat, ultima parte a sezonului va fi comprimata, astfel ca echipele vor avea un program infernal de doua meciuri pe saptamana.

Antrenorul Poli Iasi, Ionut Popa, a sustinut, deschis, in cadrul unei conferinte de presa ca nu intelege rostul turneului din Statele Unite. "Eu, unul, n-am inteles rostul turneului echipei nationale in SUA.

Castiga nationala atat de multi bani? Daca aceasta editie de campionat se va termina la 7 iunie si editia viitoare va incepe pe 27 iulie, atunci cate zile libere vor avea jucatorii? Eu am nevoie de cel putin sase saptamani de pregatire inaintea inceperii turului de campionat.

In aceste conditii, nu stiu daca jucatorii vor avea zece zile de vacanta. Este inuman! Se poate gresi programul de pregatire si totul se duce de rapa", a mai spus antrenorul Poli Iasi.

La randul lor, si giulestenii s-au aratat nemultumiti din cauza deciziei Ligii de a amana ultimele doua etape din campionat, pentru turneul nationalei din SUA.

Rapidistii au reactionat imediat dupa ce Liga a hotarat ca ultimele doua etape ale returului sa se dispute dupa intoarcerea tricolorilor din turneu. "E o alegere proasta.

Desigur, tricolorii au prioritate, dar cum poti sa te mai prezinti ca sportiv dupa doua saptamani de pauza, mai ales ca e perioada aceea cu multa caldura?", a declarat Daniel Pancu.

In perioada 2-7 iunie, echipa condusa de Razvan Lucescu va disputa ultimele doua partide din campionat in compania Sportului Studentesc si a Jiului Petrosani.

"Liga face numai prostii"

La randul sau, antrenorul echipei Pandurii Tg. Jiu, Viorel Hizo, s-a aratat nemultumit de modificarile decise de Liga Profesionista de Fotbal in calendarul Diviziei A, ca urmare a calificarii echipei Steaua in semifinalele Cupei UEFA si a turneului echipei nationale in Statele Unite.

"Nu se mai tine cont de nimic, iar Liga face in opinia mea numai prostii. Ca sa amani campionatul o perioada de doua saptamani inseamna sa scoti echipele din forma. Este primul lucru la care trebuiau sa se gandeasca.

Sunt echipe angrenate in lupta pentru evitarea retrogradarii si nu este posibil sa scoti aceste echipe dintr-un ritm pe care il au si sa intrerupi asa campionatul pentru un turneu amical al nationalei care, zic eu, este facut fara nici un rost.

E final de campionat atunci si echipele isi fac planuri pentru pregatirea noului campionat. Eu ar trebui sa incep pregatirea in 10 iulie si efectiv nu mai e timp de vacanta pentru jucatori, nu ai cand sa reiei pregatirea si bulversezi toata pregatirea.

Sigur ca sunt echipe ca Steaua sau Rapid, care se urca in avion si joaca doua meciuri amicale prin Europa sau isi fac pregatirea prin Elvetia si nu vor fi afectate. Dar restul echipelor ce fac? De aceea spun ca este o bulversare a campionatului", a mai spus Hizo.

Jucatorii, obositi in SUA

Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a apreciat ca oboseala acumulata in turneul din SUA de unii jucatori ar putea fi decisiva pentru titlu. "Oricum jucam din trei in trei zile, dar vom beneficia de o pauza inainte de primul joc cu Middlesbrough, echipa care are si ea un program incarcat.

Sper ca lupta pentru titlu sa fie decisa inainte de final, pentru ca atunci nu stiu cine isi va permite sa mearga in SUA. Steaua, Dinamo si Rapid lupta pentru titlu, iar oboseala acumulata de unii jucatori in turneul din America poate conta decisiv in lupta pentru titlu.

In viitor trebuie sa punem la punct o strategie pentru a evita un asemenea program incarcat", a apreciat Olaroiu.

Vedete pentru buzunarul lui Prigoana

Silviu Prigoana a anuntat ca Nadia Comaneci si Ilie Nastase vor fi invitati sa fie alaturi de echipa nationala de fotbal, in turneul amical pe care " tricolorii" il vor efectua, in aceasta vara, in Statele Unite.

Totodata, Prigoana a precizat ca, in afara personalitatilor din lumea sportului romanesc, vor fi invitati si cunoscuti artisti din tara si de peste hotare. Turneul este organizat de Universal Soccer Association, o companie americana.

Prigoana a recunoscut ca aceasta societate este controlata de el. "Am afaceri profitabile, platesc dari atat la statul american, cat si la cel roman. Este o onoare pentru mine sa aduc Nationala Romaniei in Statele Unite. Am negociat la sange timp de 2 ani cu FRF si acum imi vad visul cu ochii", a declarat Prigoana.

In ceea ce-l priveste pe Tarau, Prigoana a recunoscut ca are afaceri cu acesta si ca turneul Nationalei este organizat in colaborare cu Tarau. " Si care e problema? Pana una-alta, Tarau nu are o condamnare definitiva, asa ca este un om liber. Fac afaceri cu cine vreau", a marturisit regele gunoaielor.

Prigoana - Tarau, tandemul din orasul lui Al Capone

Asa cum "Buna ziua, ARDEAL" dezvaluia, in timp ce Politia se face ca il cauta pe fugarul Adrian Tarau, tanarul fiu al ex-prefectului PSD de Bihor si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu afaceristul penal stabilit la Chicago. Cei doi sunt asociati intr-o societate inregistrata in SUA.

Aceasta ultima afacere, mai exact turneul de pregatire a nationalei, reprezinta un nou "rod" al prieteniei si relatiei de afaceri dintre cei doi. Silviu Prigoana si Adrian Tarau sunt asociati in Rosal Group LLC din Chicago, societate prin care deruleaza, cu precadere, afaceri imobiliare.

Adrian Tarau, fugit din tara de trei ani, si-a inceput afacerile in SUA cu bani proveniti din tranzactii ilegale de combustibil. Prigoana nu este deloc interesat de acest aspect si a declarat pentru publicatiile Trustului " Gazeta" ca nu-i pasa daca Tarau a furat sau nu.

"In timpul detentiei si dupa detentie tot asociatul meu ramane", a declarat Prigoana intr-un acces de loialitate fata de fugarul Adrian Tarau.

Reamintim ca Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor, a fost acuzat si arestat la 20 aprilie 2001, intr-o vineri, pentru operatiunea de contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani.

Dupa doua zile de la arestare, Adrian Tarau a fost eliberat, in urma interventiei lui Adrian Nastase, care declara, la acea vreme, ca nu crede in arestarile de "vineri seara". Procurorul care l-a arestat, Alexandru Lele, a devenit, in 2002, tinta unei anchete comandate de autoritatile romane.

Procurorul desemnat sa-l ancheteze pe Lele, Cristian Panait, si-a dat seama ca nu are suficiente probe pentru a-l scoate vinovat. Sub presiunile superiorilor care actionau la comanda politica a PSD, procurorul Panait s-a sinucis. Intre timp, Tarau si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania. Silviu Prigoana a intrat in afaceri cu fugarul roman stabilit la Chicago.

Alaturi de Tarau si la parnaie

Prigoana isi arata in mod public fidelitatea fata de fugarul Adrian Tarau si afirma ca va sta alaturi de asociatul sau si in timpul detentiei si dupa detentie in cazul in care va fi inchis.

Prigoana sustine ca, in 2005, societatea de constructii Rosal Group LLC, pe care o controleaza in tandem cu Adrian Tarau, a avut un profit de doua milioane USD.

Alexandru Lele, procurorul care l-a arestat pe Adrian Tarau in 2001, a declarat ca, potrivit cercetarilor sale, fiul ex-prefectului a scos din tara 11 milioane USD prin diverse transferuri bancare. "Dosarul lui Tarau sta de patru ani la Oradea.

E a treia oara cand urmeaza ciclul Judecatorie-Tribunal-Curte de Apel, de unde este retrimis la Judecatorie", a aratat Alexandru Lele.

In opinia procurorului Alexandru Lele, ofiteri superiori din IGP si fostii sefi ai Ministerului Administratiei si Internelor au dezinformat presa, ani in sir, ca ar fi cerut urmarirea internationala a fugarului invinuit de contrabanda.

Iata cum arata programul echipelor din Divizia A angrenate in Cupa Romaniei, campionat sau Cupa UEFA:

Etapa 23: •14 aprilie: Poli Timisoara - Jiul. •15 aprilie: FC National - FC Vaslui, Otelul Galati - Sportul, Pandurii - CFR Cluj, Dinamo - Gloria Bistrita. •16 aprilie: FC Arges - Farul, Poli Iasi - Rapid, FCM Bacau - Steaua (amanat).

Etapa 20 (restanta):•19 aprilie 2006: Rapid - Otelul$ •Cupa UEFA: 20 aprilie - Steaua - Middlesborough.

Etapa a 24-a: •21 aprilie: FC Vaslui - Poli Timisoara$ •22 aprilie: FC Arges - FC National, Sportul Studentesc - Pandurii Tg. Jiu, Gloria Bistrita - Poli Iasi, CFR Ecomax Cluj - Dinamo Bucuresti$ •Cupa Romaniei: 26 aprilie - Petrolul - Rapid, FC National - Farul Constanta$ •Cupa UEFA, 27 aprilie: Middlesborough - Steaua Bucuresti (semifinala, meciul retur

Etapa a 25-a: •28 aprilie: Pandurii Tg. Jiu - Jiul Petrosani, Poli Timisoara - FC Arges$ •29 aprilie: Farul Constanta - FC National, FCM Bacau - Gloria Bistrita, Dinamo Bucuresti - Sportul Studentesc$ •30 aprilie: Poli Iasi - CFR Ecomax Cluj, Otelul Galati - FC Vaslui, Steaua Bucuresti - Rapid Bucuresti$ •Restanta 3 mai: Steaua - Pandurii

Etapa a 26-a: •5 mai: CFR Ecomax Cluj - FCM Bacau$ •6 mai: Jiul Petrosani - Dinamo Bucuresti, Gloria Bistrita - Steaua, FC Vaslui - Pandurii Tg. Jiu, FC Natianal - Poli Timisoara$ •7 mai - FC Arges - Otelul Galati, Sportul Studentesc - Poli Iasi, Rapid - Farul Constanta.

Etapa a 27-a: •12 mai: Rapid Bucuresti - Gloria Bistrita$ •13 mai: Farul Constanta - Poli Timisoara, FCM Bacau - Sportul Studentesc, Pandurii Tg Jiu - FC Arges, Dinamo Bucuresti - FC Vaslui$ •14 mai: Poli Iasi - Jiul Petrosani, Otelul Galati - FC National, Steaua Bucuresti - CFR Ecomax Cluj$

•Restanta 17 mai: FCM Bacau - Steaua TVR1$ •Finala Cupei Romaniei, 17 mai.

Etapa 28: •19-21 mai: Gloria Bistrita - Farul Constanta, CFR Cluj - Rapid, Sportul Studentesc - Steaua, Jiul Petrosani - FCM Bacau, FC Vaslui - Poli Iasi, FC Arges - Dinamo, FC National - Pandurii Tg. Jiu, Poli Timisoara - Otelul Galati$ •21-19 mai: Turneul echipei nationale in SUA

Etapa 29: •2-3-4 iunie: Gloria Bistrita - CFR Cluj, Rapid - Sportul Studentesc, Steaua - Jiul Petrosani, FCM Bacau - FC Vaslui, Poli Iasi - FC Arges, Dinamo - FC National, Pandurii Tg. Jiu - Poli Timisoara, Farul Constanta - Otelul Galati.

Etapa 30: •6-7 iunie: CFR Cluj - Farul Constanta, Sportul Studentesc - Gloria Bistrita, Jiul Petrosani - Rapid, FC Vaslui - Steaua, FC Arges - FCM Bacau, FC National - Poli Iasi, Poli Timisoara - Dinamo, Otelul Galati - Pandurii Tg. Jiu.