Elena Udrea nu mai e singura in activitatea sa avocateasca in favoarea presedintelui Traian Basescu. Fosta sefa a cancelariei prezidentiale si-a gasit un aliat, pe patronul Gigi Becali. Saptamana trecuta a fost menita sa oficializeze tandemul Udrea-Becali drept principalul aparator al lui Basescu.

Cei doi fideli ai presedintelui s-au intrecut la televiziunile nationale in laude la adresa presedintelui, dar, mai ales, au dovedit ca stiu exact ce trebuie sa spuna si care sunt tintele.

De exemplu, in ograda lui Dan Voiculescu, adica la Antena 3, am vazut-o pe Elena Udrea luandu-i apararea presedintelui in scandalul bautei de la Golden Blitz, dar, in acelasi timp, criticand de zor Cabinetul Tariceanu si mai ales pe premier.

Gigi Becali i-a criticat si el pe liberali – inamicii declarati ai lui Traian Basescu – stergand podelele cu Ludovic Orban, despre care a spus ca, obligat de Dinu Patriciu, acesta a trecut un pic si pe la o clinica de dezalcoolizare. De asemenea, Becali a transmis si mesaje catre analistii si formatorii de opinie, despre care, cu mici exceptii, a avut numai cuvinte urate.

Pe Basescu l-a complimentat in continuu, incercand sa puna gestul acestuia de la Golden Blitz intr-o lumina umana. Mai mult, Becali l-a scuzat pe presedintele acuzat de inconsecventa, spunand ca Traian Basescu nu a luat masa cu Gigi Becali in seara in care Steaua a castigat in fata Rapidului, ci cu echipa intreaga.

Prin Elena Udrea, Basescu isi atrage cativa simpatizanti din randul barbatilor, prin Becali, pe fanii Stelei, prin Miron Mitrea, sindicalistii, si uite asa presedintele nostru nu mai trebuie sa miste un deget pana la viitoarele alegeri.