Francisc Chereches are 26 de ani si a fost prins, in urma cu doi ani, la furat. Dupa ce a fost judecat in stare de libertate, in 20 septembrie 2005 a fost condamnat la un an si sapte luni de inchisoare.

Pentru ca nu prezenta nici un pericol pentru societate, Francisc a fost inclus intr-un sistem de munca fara paza. Inainte cu doua luni de a fi eliberat, tanarul a fugit de la locul unde muncea.

Conform declaratiilor lui Szolosi Geza, comandantul Penitenciarului Mures, Francisc Chereches lucra, in sistem de detentie fara paza, impreuna cu alti detinuti, la o gospodarie ajutatoare din Sancrai. Era sef de atelaje si se ocupa de transportul hranei pentru animale.

In dupa-amiaza zilei de duminica, acesta a spus ca merge sa coseasca iarba pentru caii pe care ii avea sub ingrijire. Conform spuselor celorlalti detinuti, care lucreaza pe cele 20 de hectare ale gospodariei, tanarul s-a intors cu iarba cosita, a lasat caruta si a disparut. "Noi avem o pista, urmeaza sa ne deplasam in teritoriu.

Detinutul a fost, inainte de evadare, cioban si credem ca se ascunde, undeva la o stana de langa Tarnaveni sau Mica", a precizat comandanul penitenciarului.

Nimeni nu stie de ce a evadat Francisc, cu atat mai mult cu cat, in data de 30 august trebuia sa se prezinte in fata comisiei pentru eliberare. "Detinutul este originar din Capalna de Sus si, din informatiile pe care le detinem, reiese ca nu are familie. A avut o concubina cu care nu a mai pastrat legatura dupa arestare. Deci, practic, nu avea la cine sa se intoarca", a precizat Szolosi Geza.

Conform declaratiilor lui Szolosi, o echipa se va deplasa in cursul zilei de astazi la Tarnaveni si Mica, in locurile unde exista suspiciunea ca s-ar ascunde evadatul pentru a efectua cercetari la fasa locului. Vom reveni cu amanunte. (S.S.)