Soferii care circula pe DN 1 din directia Brasov inspre Sebes-Deva trebuie sa stie ca in zona municipiului Sibiu circulatia auto se desfasoara cu deosebita dificultate din cauta santierelor de asfaltare a strazilor deschise de municipalitatea locala simultan pe mai multe artere principale ale orasului.

DN 1, segmentul ce traverseaza municipiul Sibiu pe ruta Bd. Vasile Milea-Andrei saguna-Calea Alba Iulia, traseul pentru trafic greu (Bd. Milea-strazile Balea-Raului-Calea Alba Iulia) si centrul istoric sunt cele trei "zone fierbinti" in care soferii consuma de cateva saptamani bune nervi si timp.

In special in momentele de varf, dimineata in jurul orei 7 si dupa-amiaza intre orele 15-18 soferii aflati in trafic au nevoie de multa rabdare pentru a traversa Sibiul, in ciuda eforturilor depuse de politistii de la Circulatie care incearca sa fluidizeze traficul.

Daca ghinionistii se afla in trafic in momentul producerii unui eveniment rutier oricat de banal, atunci sansele de a parasi orasul Sibiu in timp util scad simtitor.

Deocamdata, incercarile autoritatilor locale de a fluidiza traficul rutier nu dau rezultatele astetate. Se lucreaza la refacerea covorului de asfalt in mai multe puncte cheie ale retelei de strazi si sosele sibie-ne si din aceasta cauza, oricat de buna ar fi semnalizarea de santier, tot se produc ambuteiaje.

Ca si cum acest lucru nu ar fi suficient, indisciplina unora dintre soferii aflati in trafic (ce "taie fata" altora doar pentru a scapa mai rapid din "iad") incurca si mai mult lucrurile si creeaza nervozitate.

"Sa ajungi cu masina in centrul Sibiului a devenit o adevarata problema. Au schimbat sistemul de semnalizare in zona Pietei Cibin, au modificat timpii de asteptare la semafor si au reorientat trecerile de pietoni fara sa acopere bine vechile amplasamente. Nu stii incotro s-o mai iei si cui sa mai dai prioritate.

Am vazut un sofer atat de bulversat incat la un moment dat incepuse sa dea prioritate tuturor vehiculelor la orice colt de strada, desi el se afla pe DN 1, soseaua cu cel mai ridicat rang de prioritate din zona. E infernal", a spus Adrian Voicu, reprezentant de vanzari la o firma din Sibiu. Pri-marul Sibiului, Klaus Johannis, promite ca situatia se va reglementa in curand.

"Suntem in plin studiu de signaletica rutiera si asteptam si noi sa vedem ce sfaturi ne vor da specialistii", a spus primarul.