Filiala Timis a PD a inceput sa puna mare pret pe imagine si comunicare. De cateva zile, in organizatia condusa de viceprimarul Timisoarei, Dorel Borza, s-a infiintat "Departamentul de imagine si relatii cu mass-media", din care fac parte consilieri locali, fosti jurnalisti si chiar fostul sef al Directiei Regionale Vamale Timisoara, Gheorghe Ciobanu.

Pe de alta parte, simtul organizatoric s-a manifestat si in cadrul Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PD, care a fost impartit in opt grupuri de lucru.

Departamentul de imagine este condus chiar de Gheorghe Ciobanu, un apropiat partener de afaceri al fostului presedinte PSD al CJ Timis, Dan Ioan Sipos. Ciobanu a avut legaturi de afaceri si cu Zaher Iskandarani, la tipografia caruia Ciobanu isi tiparea oficiosul fostului partid de la guvernare, un cotidian local.

Fostul sef al Vamilor din vestul tarii a ramas in amintirea timisorenilor cu declaratia ca are "culoarea politica a castigatorilor", deci intrarea sa in tabara democrata nu mai trebuie sa mire pe nimeni. Ciobanu a fost membru al Partidului Noua Democratie, care a fuzionat ulterior cu PSD. De numele lui se leaga si o perioada de director executiv al clubului "Poli".

Din acelasi departament face parte si liderul de grup PD al consilierilor locali, Ovidiu Ciuhandu, deja celebru, atat datorita coincidentei de nume cu cel al primarului, cat si pentru votul pozitiv dat din greseala pentru un proiect cu care nu era de acord. Ciuhandu a primit postul de purtator de cuvant. Consilierul local ar fi al treilea personaj care ocupa aceasta pozitie in ultimele luni. Aproape saptamanal, conferintele de presa sunt gesionate de alta persoana.

Noile structuri infiintate in BPJ Timis au si ei sefi cu trecut sau prezent "furtunos". Strategiile si relatiile politice vor fi gestionate de primarul orasului Lugoj, Marius Martinescu. Capitolul "militanti si gestiunea carierei" a fost lasat pe mana ilustrului necunoscut Ludovic Zudor, presedinte al PD Timisoara.

Firma lui Zudor este unic furnizor de sina de tramvai pentru orasele Timisora, unde face afaceri cu Consiliul Local, dar si in Iasi.

Politica economica si a mediului de afaceri a ajuns, surprinzator, in subordinea consilierului judetean Alin Popoviciu, care este "celebru" pentru dragostea pentru echipa "Politehnica" Timisoara. Popoviciu reprezinta CJ Timis in consiliul de administratie al clubului.

Pentru administratia locala, alegerea PD a fost consilierul local Lelica Crisan, cea mai buna si noua "prietena" a taximetristilor din oras. Justitia si siguranta nationala, relatia cu sindicatele si grupurile de cetateni revine fostului presedinte al partidului condus de Gigi Becali, PNG, Dorin Cutu, acum posesor al carnetului de partid cu stampila PD.

Alaturi de secretarul general al PD, Dan Popa, prieten bun cu fostul prefect PSD de Timis, Ion Raducanu, democratii amintiti anterior si-au trecut la obiective sa deschida formatiunea politica spre cetatean. Primul exemplu ar fi infiintarea unei "linii telefonice albastre", la care sa sune cetatenii cu probleme. "Ne-am saturat de promisiunile din campania electorala.

Am decis sa fim mereu in campanie, aproape de oameni, pentru a aduna si voturi", a spus Popa.