Dupa ce in urma cu trei luni presedintele PSD Timisoara, deputatul Petru Andea, era cat pe ce sa ramana fara functie, sambata, in cadrul Biroului Permanent Judetean al organizatiei judetene, acesta a fost promovat de pe postul de la filiala municipala pe cel de vice la nivel judetean. In locul lui Andea, la municipiu a fost numit interimar vicele de la judet, fostul prefect Ion Raducanu.

Daca la prima vedere miscarea impusa de liderul judetean, senatorul Ilie Sarbu, arata ca o promovare, o analiza mai atenta reconfirma neputinta lui Andea de a gestiona acti-vi-tatea din interiorul organizatiei din Timisoara. Asa ca lui Andea i s-a dat un fel de recompensa, mai precis o simpla functie politica, unde responsabilitatile nu sunt atat de mari.

Functia de vicepresedinte a devenit vacanta dupa demisia Alinei Stefan. In ultima jumatate de an, Andea a fost mai mult in conflict cu liderii din Timis, dupa ce a anuntat ca va parti-cipa la formarea Polului Social, alaturi de Petre Roman si Ion Iliescu.

Andea a provocat, printre altele, si zambete amare dupa ce, cu ocazia zilei de 1 mai, a platit din buzunarul propriu o fanfara, bere si produse de patiserie pe care le-a servit trecatorilor.

Liderii PSD vor cu orice pret o imagine mai buna in randul timisorenilor si chiar postul de primar pentru Ilie Sarbu. Cum senatorul nu poate petrece fiecare zi la Timisoara, responsabilitatile au intrat pe mana lui Raducanu, care este si seful Departamentului de Administratie Publica al organizatiei. "PSD stie ca Banatul nu va renunta la partidele de dreapta.

Totusi, daca nu reusesc sa schimb nimic, voi actiona in consecinta. Din diferite sondaje am vazut ca PSD are 24% in Timisoara. Trendul este pozitiv", a declarat senatorul la finele saptamanii trecute.

In cadrul sedintei de sambata, vicepresedintele social-democratilor a anuntat oficial ca vrea sa se implice direct in activitatea de la municipiu, avand in vedere ca au mai ramas doi ani pana la viitoarele alegeri locale.