Din datele mai multor agentii de turism din Zalau a reiesit ca Grecia este destinatia preferata de salajenii care opteaza sa-si petreaca concediul in strainatate. Asta pentru ca Grecia este una din cele mai ieftine tari in ceea ce priveste serviciile turistice.

In multe cazuri s-a constat ca o vacanta in Grecia este mai ieftina decat una pe litoralul romanesc unde preturile au inceput sa devina „obscene”.

Directorul Agentiei de Turism „Porolissum” Salaj, Ioan Lapca, a declarat ca o vacanta de o saptamana in Grecia cu cazare la hotel de doua stele costa intre 150 si 300 de euro, in suma fiind inclusa si o masa pe zi si transportul. Tot in acesti bani sunt incluse si un minim de servicii, adica vizitarea unor obiective turistice.

Pentru cei care au pretentii si vor cazare la hotel cu minim 3 stele costurile incep de la 300 de euro. Tot 300 de euro trebuie sa scoata din buzunar si cei care vor sa petreaca o saptamana de vacanta in Turcia cu cazare la hotel de doua stele.

Petru o vacanta de o saptamana pentru un tur in Italia, Franta si Spania doritorii vor plati intre 300 si 400 de euro, iar transportul va fi asigurat cu autocarul. Ioan Lapca a spus ca preturile pe litoralul romanesc sunt inca acceptabile, dar asta numai pana la 1 iulie, cand vor incepe sa creasca si se vor dubla sau chiar tripla.

Lapca a adaugat ca o vacanta de o saptamana pe litoral la Olimp costa incepand de la 2.000.000 de lei vechi cu cazare in hotel de doua stele, dar fara masa, iar pretul poate ajunge la 5.000.000 de lei, dar in pret este inclusa masa si cazarea la hotel de 3 stele.

Ofertele sunt foarte bogate in ceea ce priveste litoralul, iar cei cu buzunarul mai plin pot plati intre 10.000.000 si 12.000.000 de lei vechi pentru un concediu de o saptamana cu cazarea la hotel de 3 stele, masa si transportul fiind incluse in pret. „Se poate merge mai ieftin pe litoral pana la 1 iulie cand se deschide sezonul si preturile vor urca mult.

Vor scadea foarte mult preturile dupa 20 august cand se incheie sezonul. Pentru strainatate, Grecia este preferata pentru ca este mai aproape si preturile sunt mici”, a incheiat Lapca. Pentru pretentiosii care prefera calatoriile cu avionul in locul celor cu autocarul sau trenul exista o oferta pe cat de bogata pe cat de diversificata atat in ceea ce priveste destinatiile cat si preturile.

Spre exemplu, Agentia AVIAS Transilvania Zalau are oferte de petrecere a vacantelor in Grecia la Halkidiki, cu plecare cu avionul din Cluj Napoca, la pretul de 319 euro, iar ca destinatii mai pot fi alese Malta, Tunisia, Creta si Bulgaria. Sunt si preturi mai mici si anume de 110 euro pentru sejururi de 7 zile in Egipt sau Italia, pret in care este inclus transportul cu autocarul si cazarea.

Sunt oferte si pentru vacante in Londra, Costa de Azur, Paris, dar preturile sunt cu totul altele.