Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a lansat ieri un atac dur la adresa reprezentantilor Aliantei D.A. in judetul Alba. Criticile acestuia s-au adresat mai ales reprezentantilor PD, si in special asupra presedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, dar, ceva mai retinut, si asupra primarului din Alba Iulia, Mircea Hava.

Ioan Rus a spus ca grupul consilierilor judeteni ai PSD va intocmi un proiect de hotarare pentru revocarea conducerii institutiei, in frunte cu Ion Dumitrel si cei doi vicepresedinti, Florin Marginean si Dan Coriolan Simedru pentru savarsirea de catre acestia a unor "abuzuri si ilegalitati" pe care insa, in discursul sau, nu le-a identificat decat general.

El i-a reprosat de asemenea lui Dumitrel ca da dispozitii sefilor unor institutii descentralizate ale statului, pe care ar fi "inceput sa-i atentioneze public si sa le dea sarcini".

Practic, Ioan Rus a criticat solicitarea publica a presedintelui CJ prin care acesta cerea ca institutiile statului (Parchete, Politie, Finante etc.) de a face publice modalitatile in care s-au produs cele mai importante fraude la firmele de stat din judet.

De asemenea, Rus a spus ca PD si PNL, care nu se mai inteleg la nivel judetean, sunt responsabile pentru retrogradarea echipei "Apulum Unirea" din Divizia A, in C.

El a prezentat chiar mai multe ziare locale in care primarul PD al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, aparea in mai multe fotografii bucurandu-se de succesele echipei si in care se regaseau declaratiile acestuia cu privire la sustinerea pe care urma sa o asigure echipei.

Liderul social-democrat a mai cerut primarului deconturile detaliate ale cheltuielor pentru "Zilele municipiului", evenimente desfasurate cu cateva zile in urma.

Presedintele PSD a lansat un atac si asupra liberalilor, in opinia sa "incalecati, la nivel judetean, de reprezentantii PD". El i-a reprosat prefectului Cosmin Covaciu ca se implica politic si ca s-a fotografiat alaturi de ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care este si presedintele filialei Alba a PNL, in mai multe panouri publicitare care au fost amplasate in oras.

Rus a cerut primarului Hava sa spuna daca pentru amplasamentele respective a fost platita sau nu taxa de publicitate locala.

Nu in ultimul rand, Rus a criticat competitia dintre cele doua partide pentru atragerea cat mai multor primari ai PSD. "Banii sunt la CJ, deci la PD, si atunci primarii se gudura pe langa Dumitrel. Pe la prefect se mai gudura cei cu dosare" a spus Ioan Rus.