Saptamana viitoare, vineri, incep lucrarile la cel mai mare complex comercial din Transilvania, care va fi ridicat de catre societatea Polus, o investitie de peste 140 de milioane de euro. Polus Transilvania Companie de Investitii S.A. este filiala din Romania a celui mai mare grup de investitii imobiliare din Europa Centrala si de Est, Trigranit Development Corporation.

Polus City Center este un centru comercial si de distractie regional care va fi ridicat pe o suprafata de 34,7 ha, pe marginea drumului international DN1-E60. Deschiderea oficiala a santierului va avea loc in data de 29 iunie.

Constructia centrului comercial va fi finalizata in luna august 2007, iar deschiderea Oficiala a acestuia va avea loc in cel de-al patrulea trimestru al anului 2007, in jurul lunii octombrie.

Directorul general al Polus Transilvania, Arpad Paszkany, a precizat ca “valoarea investitiei se ridica la 140 milioane de euro, la care se adauga 20-30 de milioane de euro de la societatile care vor inchiria spatii in Polus City Center”.

Centrul Comercial este o cladire monovolum, pe un singur nivel, cu patru intrari, avand o suprafata totala construita de 85.610 mp., din care suprafata inchiriata este de 67.545 mp. Vor fi aproximativ 2.500 de parcari pe 99.000 mp. Se estimeaza ca centrul va avea 35 de mii de vizitatori pe zi.

Florin Ciorca, director de dezvoltare la Polus Transilvania, ne-a declarat ca “pe langa centrul propriu-zis, se va construi si un pasaj suprateran peste DN1 care va costa in jur de trei milioane de euro. Vor fi de asemenea si niste centre individuale care se vor construi langa Polus City Center, pe o suprafata de 25 de mii de metri patrati.

“In timpul derularii constructiei Polus City Center se vor face peste 2000 de angajari, iar dupa deschiderea sa dezvoltarea imobiliara va aduce aproximativ 2000 de locuri de munca localitatii Cluj-Napoca. Suprafata inchiriata pana in momentul de fata este in proportie de peste 65 la suta din suprafata centrului comercial, ceea ce inseamna 40 de mii de metri patrati.

Printre chiriasi se numara Carrefour, Altex, Domo, Kenvelo, Lee Cooper, Adidas, lanturile de cosmetice Yves Rocher, Sephora. Centrul comercial va beneficia de serviciile specializate ale mai multor banci de prestigiu, dintre care una cu siguranta va fi OTP Bank. De asemenea nu vor lipsi saloanele de coafura, solar, ingrijire corporala, salile de sport si fitness.

Divertismentul va fi asigurat de un complex cinematografic multiplex cu opt sali, jocuri electronice, casino, bowling si biliard. In spatiul polivalent de aproximativ 2000 de mp vor fi organizate concerte, parade de moda, festivitati. Centrul va include si un loc de joaca, cu diferite mascote Disney de mare dimensiune cunoscute si agreate de copii.

Centrul comercial va beneficia de prezenta lanturilor internationale de fast-food, printre care Mc Donalds, KFC, Pizza Hut, restaurante cu diferite specialitati culinare (chinezeasca, romaneasca, italiana, orientala), cofetarii si baruri.