In cadrul Programului "Cornul si laptele", initiat de Guvernul PSD in anul 2002 si destinat prescolarilor si elevilor din ciclul primar s-au inscris in judetul Alba, pentru anul scolar 2006-2007, 11 ofertanti.

Astazi va avea loc la Consiliul Judetean Alba preselectia firmelor de lactate si de panificatie care au achizitionat caietul de sarcini. Daca pentru furnizarea cornului se bat 9 firme - S.C. "Albapam" S.A. Alba Iulia, S.C. "Vel Pitar" S.A. Cluj Napoca, S.C. "Mida Pan" SRL Alba Iulia, S.C. "Rasarit Transport Import-Export" SRL Turda, S.C. "Bamm Impex" SRL Turda, S.C.

"Vial" SRL Vintu de Jos, S.C. "Prest Pam" SRL, S.C. "Corusanu Impex" SRL si S.C. "Iuliana Plus" SRL, pentru cea a laptelui se intrec doar doua firme cu prestigiu - S.C. "Dorna" S.A. Vatra Dornei si S.C. "Albalact" S.A. Alba Iulia.

Laptele La Dorna este popular printre prescolarii si scolarii inclusi in program, intrucat este singurul pe care l-au putut gusta de la demararea lui incoace, firma bucovineana detinand monopolul in acest sens.

Aceasta deoarece, pana in acest an, singurul producator de lapte ultrapasteurizat (UHT) la 200 ml (asa cum prevede legea), tipul de lapte preferat de guvernanti pentru scolari si prescolari, era La Dorna, cutiile de 200 ml UHT fiind comercializate numai in cadrul programului.

Investitiile facute in ultimul timp in tehnologie de catre firma autohtona "Albalact" ii permite acum ambalarea laptelui in acelasi tip de cutii. Ar putea fi primul an de la debutul programului guvernamental cand monopolul laptelui "La Dorna" ar putea fi spart, cel putin in judetul Alba. Firmele preselectate azi vor participa la licitatia din 1 august a.c.