In cadrul Politiei Comunitare Timisoara functioneaza, de aproape o saptamana, Politia Ecologica. Aceasta, impreuna cu "Retim" SA, societate care se ocupa de curatenia orasului, a inceput deja sa dea curs sesizarilor cetatenilor si sa mearga in teren pentru depistarea celor care incalca normele de curatenie impuse de municipalitate.

Prima concluzie din teren a politistilor ecologi este aceea ca orasul de pe Bega poate fi numit, fara teama de a gresi, "raiul rampelor de gunoi clandestine". Nu mai putin de 60 de asemenea locatii, in care deseurile menajere sunt depuse mai ales pe timp de noapte, au fost depistate pana acum pe raza municipiului.

Dispersia rampelor clandestine de gunoi face ca munca Politiei Ecologice sa depinda foarte mult de sesizarile venite din partea timisorenilor. Astfel, in ultima saptamana, politistii s-au dus la sigur pe strada Muzicescu, unde mai multe persoane depuneau, fara nici o jena, gunoiul menajer in fata unui imobil. Locatarii gasiti in culpa au scapat doar cu avertisment.

Gunoaie, in toate cartierele

Pe Calea Buziasului, in schimb, lucratorii unei societati depozitau resturile menajere chiar in fata magazinului de prezentare, fapt ce a atras o amenda de 200 RON. Gunoaie cat casa au mai fost gasite si in spatele intreprinderii "Optica" sau pe un teren viran de pe strada Veronica Micle.

Amenzile prevazute pentru nerespectarea regimului deseurilor pot ajunge pana la 1.000 RON in cazul persoanelor fizice si pana la 10.000 RON in cazul persoanelor juridice. Totodata, sanctiunile pentru nerespectarea curateniei pot usura persoanele fizice de o suma de pana la 200 RON, iar pe cele juridice cu pana la 400 RON.