Mai multe institutii desemnate de Colegiul Prefectural vor trece, in premiera, la verificarea starii drumurilor din judet.

Hotarirea a fost luata de Colegiul Prefectural urmare a mai multor reclamatii din partea botosanenilor privind starea proasta a drumurilor din judet si urmeaza sa fie pusa in practica, dupa ce au fost desemnati membrii care fac parte din comisie si s-a stabilit si planul de bataie a acesteia.

Membrii care fac parte din aceasta comisie vor trebui sa verifice calitatea drumurilor, dar si a lucrarilor care se fac.

Mai mult, se va face o verificare intermediara si finala a calitatii lucrarilor efective si a concordantei acestora cu proiectul de executie, se vor verifica contractele si documentele de calitate, insa vor fi prelevate si probe in vederea efectuarii unor analize de laborator pentru a vedea daca constructorii respecta compozitia asfaltica.

De asemenea, se va verifica si hidraulica drumurilor, existenta panourilor de identificare, inclusiv afisarea costurilor lucrarilor, pentru a responsabiliza mai mult constructorul.

"Comisia a fost infiintata urmare a mai multor reclamatii adresate de cetateni la Oficiul Judetean de Protectia Consumatorului, precum ca unele tronsoane de drum sunt reabilitate cu mixtura asfaltica recuperata si amestecata cu putina smoala, fapt care duce la uzarea prematura a drumurilor.

Se va face o analiza comparativa intre lucrarile executate si cele prevazute in contracte si se vor face informari periodice in acest sens. Se fac toate acestea, intrucit lucrarile sunt finantate din bani publici si trebuie ca noi sa informam publicul cu ceea ce se intimpla cu banii lor", a precizat subprefectul David Salgau