ZIUA de Cluj: Cum te intelegi cu tatal tau? Cred ca e foarte ocupat acum.

Elena Basescu: Ne intelegem foarte bine. E ocupat, intr-adevar, dar tot timpul si-a facut timp pentru noi.

ZIUA de Cluj: Cum era tata cand era primar al capitalei si cum e acum, in calitate de presedinte?

Elena Basescu: Nu e absolut nici o diferenta, tot la fel de rar ne vedem.

ZIUA de Cluj: Iti place sa fii locatar al Cotroceniului?

Elena Basescu: Am fost doar sa-l vizitez pe tata, de dormit acolo n-am dormit niciodata. Toti dormim acasa, la Lac Doi, in Dorobanti.

ZIUA de Cluj: Cum e sa fii fiica presedintelui?

Elena Basescu: Beneficiem si de avantaje, dar si de multe dezavantaje. Maritisul nu este o prioritate

ZIUA de Cluj: Cum te distrezi la 25 de ani?

Elena Basescu: Am o relatie de trei ani, ma cert, ma impac, dar asta fac toti tinerii la varsta asta. N-am ganduri de maritis in nici un caz, asta nu este o prioritate pentru mine.

ZIUA de Cluj: Cum se impaca modelling-ul cu politica?

Elena Basescu: Se impaca deocamdata foarte bine. La nivelul la care sunt acum in modelling si la nivelul la care sunt in politica, deocamdata se impaca foarte bine. Sunt constienta ca din acest motiv sunt cautata, pentru ca sunt fata presedintelui si asta o sa tina atata timp cat tata este presedinte. Sunt constienta de asta si nu ma deranjeaza.

ZIUA de Cluj: Cum te simti la Cluj?

Elena Basescu: N-am mai fost niciodata in Cluj pana acum, dar am o relatie foarte buna cu organizatia de tineri din Cluj. Astazi am luat masa cu domnul Boc, m-a invitat sa mananc o portie de gulas, n-am mai mancat niciodata pana azi, am vazut statuia lui Matei Corvin si cam atat. Si m-am plimbat putin pe faleza pietonala. "Mai am inca foarte multe de invatat"

ZIUA de Cluj: Cat de departe te-ai gandit sa ajungi in cariera politica? Te tenteaza o pozitie de femeie presedinte?

Elena Basescu: Nu, in nici un caz. Sunt constienta ca este foarte greu sa ajungi intr-o pozitie de presedinte, mai ales la noi in tara. Atat cat imi va permite situatia. Nu cred ca este neaparat un avantaj ca ma cheama Basescu. Depinde.

ZIUA de Cluj: Vei candida la viitoarele alegeri si pentru ce functie?

Elena Basescu: Nu, nu cred. Vreau sa mai prind putina experienta pentru ca sunt constienta ca mai am inca foarte multe de invatat si vreau sa fac totul treptat, nu vreau dintr-o data. Vreau sa vizitez organizatiile, sa ma imprietenesc cu toti din tara, sa obtin sustinerea lor si abia dup-aia, daca ei ma vor sustine si vor hotari ca sunt suficient de buna sa-i reprezint, abia atunci voi candida.

Cred ca prima pozitie in care pot sa-i reprezint este cea de parlamentar si abia dupa aceea in administratia locala.

ZIUA de Cluj: Consideri ca esti suficient de pregatita pentru o cariera politica?

Elena Basescu: E important ca am o cultura politica din familie, asta conteaza foarte mult. Dupa studiile economice, fac acum un masterat in stiinte politice, unde lucrez cu profesori si analisti politici foarte buni. Cred ca totul ma ajuta. Dar cred ca nu am inca experienta necesara pentru a vorbi despre doctrine politice si lucruri din astea. Tatal i-a fost profesor in politica

ZIUA de Cluj: Ce parere ai despre scena politica actuala din Romania?

Elena Basescu: Cred ca nu am inca maturitatea politica sa-mi dau cu parerea la asa ceva. Urmaresc stirile, dar prefer sa ma abtin. Eu sunt doar multumita ca atunci cand generatia mea va intra in prima linie a scenei politice nu va mai exista acest scandal cu dosarele securitatii. Noi n-aveam cum sa facem politie politica.

ZIUA de Cluj: De la cine ai invatat cel mai mult in acest domeniu pana acum?

Elena Basescu: De la tatal meu.

Ziua de Cluj: Cum te intelegi cu Elena Udrea?

Elena Basescu: De ce imi puneti intrebari din astea? Cred ca o sa ma abtin de la acest raspuns. Avem o relatie normala.