Conducerea Bursei Romane de Marfuri a decis sa incerce sa ii atraga in ringul bursier pe producatorii agricoli din judetul Braila. Intrarea acestora pe piata bursiera ar putea fi facuta prin intermediul terminalului din Galati.

Graul brailenilor ar mai putea fi tranzactionat prin intermediul terminalelor din Slobozia si din Vrancea. In Braila exista 50 de companii care ar putea sa isi tranzactioneze cerealele pe bursa braileana.

Intrarea pe Bursa ar insemna accesul producatorilor braileni la piata nationala. Bursa de Marfuri are terminale in toate zonele tarii.

La Cluj, de pilda, bursa bucuresteana a achizitionat Bursa transilvana. In acest moment, exista 21 de terminale ale bursei de marfuri din Bucuresti.

Intrarea pe ringul bursier ar aduce si o serie de castiguri pentru producatorii agricoli. In prezent, acestia primesc cel mult 30 de bani pentru un kilogram de grau.

Dupa intrarea producatorilor din Braila pe Bursa, acestia ar putea sa primeasca 35 de bani. Oricum, marii fermieri sustin ca nici aceasta suma nu este acoperitoare.