Ultimele informații furnizate joi de medici arată că Florin Piersic are o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la proteza de la genunchi. Septicemia și șocul septic sau sepsisul nu sunt sinonime. Sepsisul indică o complicație a septicemiei, care determină o stare de inflamație generalizată.

SpitalFoto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Florin Piersic a fost transferat joi de la Institutul Matei Balș la Spitalul Foișor, pentru îndepărtarea protezei la genunchi, care este o sursă de infecție. Medicii anunțaseră că Florin Piersic are septicemie. Joi, reprezentanții Spitalului Foișor au transmis că actorul în vârstă de 88 de ani are „o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

Ce este sepsisul vs septicemie?

Septicemia și șocul septic sau sepsisul nu sunt sinonime.

Atunci când vine vorba despre sepsis, o definiție medicală indică o complicație a septicemiei, care determină o stare de inflamație generalizată.

Ca urmare a prezenței unei infecții în sânge, se declanșează o cascadă de factori inflamatori care determina coagulabilitatea sporită. În sepsis, simptomele au legătură cu faptul că sângele formează cheaguri și nu mai poate oxigena în mod adecvat țesuturile. Astfel, organele vitale nu își mai pot îndeplini funcția și sunt puternic afectate de lipsa de oxigenare, ceea ce conduce la o stare patologică gravă și adesea ireversibilă, denumită insuficientă multiplă de organ.

CITEȘTE ȘI: