Gruia, spaima „ciinilor“

Intilnirile cu „granzii“ din Bucuresti, in acest sezon cel putin, nu au fost de bun augur pentru CFR Cluj. Steaua s-a impus pe propriul teren in fata clujenilor cu 4-2, in timp ce deplasarea din Giulesti a insemnat o infringere cu 1-3 pentru elevii lui Bergodi.

Astfel ca, dupa 13 etape disputate, CFR Cluj ocupa locul 4 in clasament, cu 23 de puncte, la 16 puncte distanta de liderul neinvins Dinamo.

Formatia bucuresteana este de departe cea mai in forma echipa din Liga I, insa trebuie mentionat ca, de la revenirea CFR-ului in prima liga, Dinamo s-a inclinat de fiecare data in meciurile disputate la Cluj: 2-4 in sezonul 2004/2005 si 0-1 in sezonul 2005/2006.

De altfel, presedintele clujenilor, Iuliu Muresan, s-a declarat increzator in forta echipei sale: „Vrem sa fim noi primii care invingem pe Dinamo in acest sezon si sper sa o si facem. Dinamo este cea mai in forma echipa din prima liga, dar nu va putea cistiga la nesfirsit. La noi sint obisnuiti sa piarda“.

Intilnirea de la Cluj are o insemnatate aparte pentru formatia lui Mircea Rednic: in cazul in care vor invinge, vor egala recordul de 14 victorii consecutive obtinut in sezonul 1998/ 1999, cind echipa era pregatita de Mircea Lucescu.

Nelamuriri la mijloc

Confruntarea de pe stadionul din Gruia va fi una in care, fara indoiala, cei doi tehnicieni vor arunca in lupta tot ce au mai bun. Pentru Dinamo, meciul de la Cluj este al doilea din aceasta saptamina, dupa ce ieri „ciinii“ au disputat jocul din Cupa UEFA contra celor de la Besiktas Istanbul.

In cazul lui CFR, tehnicianul „visiniilor“, Cristiano Bergodi, s-ar putea sa fie nevoit sa faca modificari in echipa de start. Astfel, la mijloc, prezenta portughezului Oliveira este incerta, acesta accidentindu-se in partida pe care echipa sa a pierdut-o saptamina trecuta pe terenul Rapidului.

In rest, doar portarul Martin Tudor si jucatorii de cimp Bucurica si Mijin sint indisponibili pentru confruntarea cu Dinamo. In aceste conditii, Bergodi ar putea incepe cu urmatorul „unsprezece“: Stancioiu - Panin, Jula, Cadu, Miclaus - M. Jose, Minteuan, D. Florin - Surdu, Chihaia, Semedo.