Iarna si-a facut pe deplin simtita prezenta si a dat peste cap planurile firmelor care lucreaza la reabilitarea strazilor. Municipalitatea spune ca echipele de lucru incearca sa puna capat cat mai repede santierelor, dar ca lucrarile vor continua in functie de conditiile meteorologice.

SC DPC SA lucreaza la finalizarea lucrarilor demarate in centrul istoric, dar si pe Bulevardul Mihai Viteazu si in cartierul Strand II. Reabilitarea strazii Mos Ion Roata este realizata in proportie de 60 la suta. In Piata Aurarilor lucrarile de reabilitare a retelelor de utilitati s-au incheiat. Si lucrarile de amenajare a terasei Ursulinelor se apropie de finalizare.

Pe scarile deja turnate urmeaza asternerea pavajului. Se lucreaza inca la reteaua de apa de pe strada Bastionului.

In plina desfasurare

JV Strabag/Search Corporation continua, in functie de conditiile meteorologice, lucrarile demarate pe strazile Alba Iulia, Calea Dumbravii, Andrei Saguna si in Piata Garii. „Pe strada Alba Iulia a fost turnate primele straturi de asfalt. Urmeaza ca echipele de lucru sa astearna si stratul de uzura pe intreaga lungime a acestei strazi.

Antreprenorul va efectua de asemenea lucrarile de reabilitare a podului peste Cibin, precum si lucrarile la sensul giratoriu cu strada E.A. Bielz, prin inlocuirea bordurilor. Pe strada Andrei Saguna se lucreaza la ridicarea gurilor de canal la cota, iar primele straturi de asfalt sunt deja turnate”, precizeaza Mirela Gligore, de la Serviciul de Presa al Primariei Municipiului Sibiu.

Calea Dumbravii, mai lata

In Piata Garii, JV Starbag/Search Corporation a realizat peste 65 la suta din platforma de beton peste care se va asterne pavajul final din piatra naturala.

Pe Calea Dumbravii, pe sensul de rulare dinspre sensul giratoriu catre Piata Unirii, s-a asternut primul strat de asfalt pe cele doua benzi de rulare, iar echipele de lucru ale firmei Geiger, subcontractant al JV Strabag/Search Corporation, vor finaliza, la nivelul stratului de binder, parcarile de pe acesta parte a strazii.

Pana miercuri, se vor incheia lucrarile pentru largirea strazii pe sensul de rulare dinspre Piata Unirii catre sensul giratoriu, iar intregul sens se va finaliza la nivelul stratului de binder pana la sfarsitul saptamanii viitoare, in functie si de conditiile meteorologice”, adauga Mirela Gligore.

Se va face lumina!

Firma Siemens continua lucrarile de reabilitare a iluminatului public si arhitectural in centrul istoric al Sibiului. 80 de procente dintre stalpii de iluminat au fost montati in teren. In proportie de 67 la suta, corpurile de iluminat sunt deja amplasate pe ziduri, iar iluminatul arhitectural, respectiv reflectoare si proiectoare, este montat in proportie de 25 de procente.