O parte dintre membrii din conducerea PNL Caras-Severin sustine ca la nivel judetean nu a existat niciodata o alianta cu PD, ci doar o "legatura" a liderului filialei, Gavril Soran, cu democratii.

Vicepresedintele organizatiei judetene a liberalilor, Horia Irimia, care este si vicepresedinte al CJ, alaturi de secretarul general al filialei, Valentin Bosneac, au recunoscut, ieri, in timpul unei conferinte de presa, ca intre membrii partidului si liderul filialei a aparut o ruptura.

Totul se leaga de faptul ca in luna septembrie, PD Caras-Severin nu a respectat protocolul dintre cele doua partide si l-a primit in randurile sale pe consilierul judetean Iosif Chisereu, dar si pe mai multi primari si viceprimari demisionari din PNL.

Mai mult chiar, atunci, conducerea liberalilor din judet a emis o rezolutie prin care le cerea democratilor, in baza protocolului incheiat intre cele doua partide, ca "fugarii" sa nu fie primiti in filiala liberalilor.

Cu toate acestea, membrii PNL nu au primit nici un raspuns la cererea lor, desi a avut loc inclusiv si o intrunire a Consiliului Aliantei. Joia trecuta, in cadrul sedintei Biroului Permanent al PNL s-a discutat din nou pe aceeasi tema, iar presedintele filialei, Gavril Soran, a fost desemnat sa rezolve problema.

Rezultatul urma sa fie transmis consilierilor liberali sambata, respectiv excluderea lui Chisereu din PD si automat din CJ. In locul lui urma sa intre in forul judetean un alt membru PNL de pe buletinul de vot din 2004.

Rezultatul a fost, insa, acela ca Gavril Soran nu a mai dat ochii cu nici un membru PNL, iar din partea PD nu s-a transmis nici un semnal ca doleantele liberalilor vor fi satisfacute.

In consecinta, duminica dimineata, consilierii liberali au decis sa vina cu un candidat propriu la sefia CJ, Horia Irimia, fapt care i-a nemultumit pe democrati, dar care au reusit in final sa obtina sefia institutiei, noul presedinte fiind Iosif Secasan (PD).

"De fapt aceasta alianta mult laudata ca fiind ireprosabila, a fost Alianta PD Ð Gavril Soran (presedintele filialei PNL Ð n.r.) si mai putin Alianta PNL-PD", a declarat Bosneac.