Dupa ce au chefuit pana in jurul orei doua in clubul Obsession, cele doua grupari au vociferat si s-au luat la harta, obligand fortele de ordine sa intervina pentru a-i scoate in afara localului. Conflictul dintre cele doua grupari a degenerat pe strada Republicii, in dreptul caminului I Observator. Am asistat la sfarsitul unei batai.

Au fost sase implicati, trei au fugit, doi au fost loviti la fata si sangerau puternic, unul, din nefericire, era intins pe sosea, respira foarte greu. I-am facut respiratie gura la gura, dupa care a venit un student la Medicina si a continuat acest demers , a explicat primarul Emil Boc, martor intamplator la incident.

Eu am plecat de la Primarie pe la ora doua si l-am rugat pe taximetrist sa mearga pe Republicii sa vad care e starea trotuarelor, daca s-a mai intamplat ceva , a descris Boc imprejurarea in care s-a aflat la fata locului.

Am sunat la salvare, care a venit in maxim noua minute, a venit Politia. Salvarea a stat vreo 30 de minute incercand resuscitarea la fata locului. Impreuna cu Politia, am cules toate declaratiile de la persoanele care au fost martori.

Din nefericire, viata unui tanar de 21 de ani, care isi serba ziua de nastere, care era student, venit la facultate din Zalau, s-a sfarsit in conditii prostesti, care puteau fi prevenite daca securitatea in zona era mai bine asigurata , a mai declarat primarul Clujului. Calin Alexandru Gordea avea 21 de ani si era student in anul II la Facultatea de Stiinte Economice.

Luni seara, acesta a mers in oras cu un grup de prieteni apropiati, pentru a-si serba ziua de nastere. In jurul orei doua, grupul din care facea parte si victima a deschis o sticla de sampanie, care ar fi stropit pe cei din jur si ar fi devenit in cele din urma, motivul pentru care tinerii au inceput scandalul.

Membrii firmei de paza, care asigura protectia in incinta clubului, i-au scos afara pe cei ce faceau scandal, si conflictul a continuat in strada , a declarat Raluca Seucan, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

In timpul incaierarii, Calin Gordea a fost lovit cu pumnul in fata si a cazut la pamant, lovindu-se cu capul de marginea trotuarului. Echipajul Ambulantei si cel al Politiei au sosit rapid la locul incidentului, fapt la care a ajutat si primarul Emil Boc, care a ajuns in fata clubului la doar cateva clipe dupa ce tanarul cazuse la pamant.

Apoximativ 40 de minute au durat incercarile medicilor de pe ambulanta de a stabiliza starea victimei. Din pacate, Calin Gordea a decedat in timp ce era transportat catre Institutul Inimii. Tanarul a primt un pumn in barbie, si prezinta un sever traumatism cranio-cerebral , a declarat profesorul Radu Vieru de la Institutul de Medicina Legala Cluj.

Protectie sporita in cluburi si in jurul acestora

Pentru prevenirea pe viitor a acestui tip de incidente nefericite, primarul are o solutie administrativa: Din acest punct de vedere, voi propune in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, un proiect de hotarare prin care sa obligam discotecile, barurile care au un program de noapte, sa asigure securitatea nu numai in interior, ci si in exterior, pe un perimetru de pana la 250 de metri.

Gonirea tinerilor din incinta barului nu ajuta la nimic, pentru ca, pana la urma, cel mai slab o pateste, si unele evenimente se soldeaza chiar cu moartea unor tineri. O astfel de masura va trebui urgent luata, sub rezerva interdictiei functionarii localului respectiv, daca nu asigura perimetrul de securitate si in afara localului , a explicat primarul. El s-a pus, de asemenea, la dispozitia anchetatorilor:

Voi da orice detaliu necesar acestei cauze, precum multi alti tineri si taximetristi care se aflau acolo, si care pot oferi date pentru solutionarea favorabila a acestui caz, in sensul identificarii faptuitorului si al tragerii la raspundere.

Este inadmisibil ca dintr-o bataie tampita sa se ajunga la decesul unui tanar, iar noi, ca autoritate, nu putem sta cu mainile in san, si vom face totul pentru a formula acest proiect de hotarare pentru siguranta populatiei. Daca cineva ar fi intervenit, sa le zica «du-te, ma, acasa» sau «du-te, ma, intr-un taxi», sunt sigur ca nu s-ar fi intamplat nici o tragedie.

Ei si-au dat drumul, probabil ca aveau ceva alcool la bord, dar daca erau calmati, sunt sigur ca nu s-ar fi intamplat nici o tragedie , povesteste primarul.

Autor neidentificat

Echipa de cercetare care a mers noaptea trecuta pe strada Republicii a constatat circumstantele generale ale scandalului ce a degenerat in aceasta situatie teribila. Deocamdata nu avem dovezi ca a fost omor calificat, cel mai probabil este vorba despre lovituri cauzatoare de moarte, in urma unei incaierari.

Nu avem, pana in prezent, nici date despre autor, si nici despre componenta celor doua grupuri. Practic, toti cei care erau prezenti acolo, la acel moment, sunt suspecti , a declarat procurorul Violeta Traistaru, sefa Biroului de Presa din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj.

Stefan Hosu, procurorul criminalist care ancheteaza cazul, asteapta rezultatele inregistrarilor audio-video din localul in care a inceput conflictul, care ar putea ajuta la identificarea autorului. Vom continua cu strangerea de date si cu audierea martorilor.

Si domnul Emil Boc va fi audiat ca martor, din pacate calitatea de primar nu-l absolva de indatorirea oricarui cetatean a mai spus Violeta Traistaru.