Un barbat a fost arestat si un altul a primit interdictia de a parasi tara, dupa ce politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale al IPJ Sibiu au anihilat o retea de proxeneti ce ex-ploata sexual peste 20 de minore.

Po-trivit anchetatorilor, in urma unor descinderi efectuate marti, la diverse locatii din Sibiu, au condus la retinerea sub acuzatia de proxenetism a lui Constantin Goaca (36 ani, din Pucioasa Dambovita) si a unui alt barbat a carui identitate declarata nu a putut fi verificata pentru ca acesta are cetatenie dubla romano-germana.

Cei doi locuiau fara forme legale in municipiu si sunt suspectati ca lideri ai unei ample retele de proxeneti care actiona in oras. Oamenii legii au stabilit ca in 2006 acestia au de-terminat sa se prostitueze mai multe tinere - marea majoritate minore - inlesnindu-le desfasurarea activitatilor de prostitutie prin asigurarea locatiilor unde se consumau raporturile sexuale, transport si protectie.

In final, "pestii" beneficiau de importante sume de bani pe care le retineau din veniturile ilicite ale fetelor care se prostituau. Circa 20 tinere, cu varste intre 15 si 18 ani, erau plasate diferitilor clienti de pe raza municipiului Sibiu, cu care intretineau raporturi sexuale contra-cost.

Locatiile erau case si apartamente inchiriate de proxeneti pe raza orasului sau, in functie de cerintele clientilor, la domiciliile acestora, la petreceri private sau in hoteluri de lux.

Fetele si pestii imparteau banii in mod egal

Sumele de bani pretinse si primite pentru prestatiile sexuale oscilau intre 200-300 RON si erau impartite in mod egal intre tinere si proxeneti.

Activitatile de cercetare a minorelor sunt realizate in prezenta psihologilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dar se desfasoara destul de greu pentru ca fetele au tendinta de a-si acoperi proxenetii, sub argumentul ca acestia nu le tratau cu brutalitate.

Potrivit reprezentantilor IPJ, cazul este unul dificil pentru ca tinerele identificate in cadrul retelei par sa nu aiba instructia scolara si capacitatea de a intelege postura dificila in care se afla in calitate de minori-autori de infractiuni si, in acelasi timp, victime ale proxenetilor.