Presedintele filialei din Timis a PNL, Liviu Borha, este dispus sa "faca totul" pentru unitatea partidului la nivel local. Aceasta presupune, printre altele, asezarea la aceeasi masa a tratativelor cu grupul de membri care sprijina platforma lansata de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

La randul lor, liberalii din judetul Caras-Severin s-au exprimat pentru revenirea in PNL a fostului presedinte Stolojan.

Comitetul Executiv al filialei din Timis s-a intrunit, in urma cu doua seri, pentru a dezbate situatia din organizatie, in urma scindarilor de la Centru. De o saptamana, si aici s-a format un grup de initiativa, format in majoritate din membri PNL care sprijina Platforma liberala a lui Theodor Stolojan.

Este vorba de echipa care a candidat, la ultimele alegeri interne, impotriva lui Liviu Borha, actualul presedinte al filialei.

Liderul liberal a fost mandatat de Comitetul Executiv al organizatiei sa initieze un dialog "responsabil, dincolo de orgoliile personale", cu cealalta tabara. "L-am invitat pe Petre Ehegartner la o discutie, sa ne traduca si noua Platforma liberala, sa vedem ce inseamna cu adevarat aceasta. Cine stie, daca va fi extrem de convingator, poate aderam si noi la ea", a spus Borha.

Pentru ca situatia din PNL Timis sa nu degenereze, presedintele i-a convocat pe liderii organizatiilor locale ale partidului la o intrunire, saptamana viitoare, in care situatia filialei va constitui subiectul discutiilor.

Sageti spre cealalta tabara

"Noi nu suntem adeptii scindarii partidului, nici in ceea ce priveste filiala, nici in ceea ce priveste conducerea centrala. Daca revenirea lui Stolojan in PNL ar insemna o intarire a unitatii, atunci sunt de acord cu ea", a mai afirmat Borha.

In ciuda afirmatiilor impaciuitoare, liderul liberal nu s-a sfiit sa arunce sageti veninoase spre echipa condusa de Petre Ehegartner si care s-a declarat sustinatoare a lui Stolojan. "De la pierderea alegerilor, ei nu au avut nici un fel de activitate politica in interiorul filialei, desi le-am facut loc in cateva dintre departamentele partidului.

Se pare ca singurul lor scop a fost castigarea alegerilor. S-au bazat pe dictonul: "nu am castigat, am plecat"", a adaugat Borha.

De partea cealalta, Ehegartner, liderul grupului de initiativa pentru sprijinirea Platformei liberale, a acuzat in dese randuri "opacitatea" actualei conduceri a PNL Timis si nu s-a ferit sa declare ca se asteapta la o excludere din partid.

De asemenea, senatorul PNL de Caras-Severin Ovidiu Radoi, a afirmat si el ca scindarea partidului trebuie evitata. "Este nevoie de dialog, pentru a nu se repeta istoria anului 1990, cand PNL s-a rupt in mai multe partide", a adaugat acesta.

Parlamentarul a semnat un document, alaturi de alti 11 colegi de-ai sai si de o serie de presedinti de filiale PNL, prin care se cere revenirea in partid a lui Theodor Stolojan si stoparea excluderilor. "Asta nu inseamna ca ader la Platforma lui Stolojan", a tinut, insa, sa precizeze senatorul.