Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae este cercetat penal pentru abuz in serviciu, de catre magistratii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati. El se face vinovat de faptul ca nu a asigurat masuri de protectie pentru persoanele care au participat la un concurs de motociclism, din luna septembrie a acestui an.

Dupa cum se stie, la concursul organizat pe Faleza Dunarii, o fetita de 13 ani si-a pierdut viata, dupa ce a fost lovita de o motocicleta ce a iesit de pe traseu. „S-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Dumitru Nicolae, el fiind in prezent cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Totodata au fost extinse cercetarile si a inceput urmarirea penala si fata de doi dintre organizatorii competitiei: Vasile Ivascu si Anton Bancioc. Ei urmeaza sa fie cercetati pentru ucidere din culpa”, a afirmat ieri purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, procurorul Liliana Istrate.

In dosarul "Motorock” magistratii au verificat modul in care s-a obtinut avizul pentru concurs si modalitatea in care s-au luat masuri de siguranta asupra persoanelor fizice, ce au participat la competitie. Cele trei persoane care au fost audiate de catre organele de cercetare penala si-au formulat deja apararile.

Totodata, reprezentantii Parchetului din Galati au mai mentionat ca activitatea de urmarire penala nu s-a incheiat in acest dosar. „Legea este aceeasi pentru toti, indiferent de calitatea persoanelor. Greseala Primariei este aceea ca nu a convocat comisia municipala de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice.

Comisia trebuia sa mearga si sa verifice daca siguranta cetatenilor este asigurata, lucru care nu s-a intamplat. Zona in care se desfasura concursul era delimitata de o singura banda de plastic!”, a mai mentionat procurorul Istrate.

De cealalta parte insa, primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae este de parere ca acuzatiile aduse in dosarul „Motorock” sunt de natura politica. Totodata, primarul a precizat ieri ca nu este el vinovat pentru ce s-a intamplat.

"Ce, eu am condus motocicleta, eu am avut roata uzata, eu am avut carnetul suspendat? Pentru ce sunt eu vinovat? Daca e vorba de o acuzatie politica, da...”, a explicat Dumitru Nicolae.