In vreme ce oficialii CFR-ului se declara multumiti de decizie, Dorinel Munteanu asociaza sentinta cu „murdaria din fotbalul romanesc“.

Decizia de ieri a Comisiei Federale pentru Statutul Jucatorului il obliga pe Munteanu la plata a 200.000 de euro, adica suma care era prevazuta in clauza de reziliere a contractului sau cu formatia din Gruia.

In afara de aceasta, Munteanu va trebui sa returneze si 50% din cistigurile obtinute pina la data plecarii sale de la CFR, astfel ca intreaga penalizare se ridica la suma de 300.000 de euro. Aceeasi comisie l-a penalizat si pe Dorinel Munteanu jucatorul, care, in cazul in care va fi legitimat la un alt club, va fi obligat la executarea unei suspendari de 10 etape.

Trebuie amintit ca Dorinel Munteanu a parasit formatia clujeana pe data de 3 octombrie a acestui an, la putin timp dupa meciul cu FC Vaslui, acceptind oferta clubului FC Arges.

Aici, fostul tehnician al „feroviarilor“ a fost investit in functia de manager general, pentru a nu fi nevoit sa plateasca penalizarile care se impuneau in cazul in care si-ar fi reziliat contractul de antrenor cu CFR.

Au urmat apoi mai multe „contre“ intre fostul international si oficialii clujeni, ambele parti cautindu-si dreptatea la comisiile abilitate in astfel de probleme.

Prima reactie a lui Munti la aflarea deciziei Comisiei a fost una de surprindere: „Nu inteleg cum s-a dat asa repede decizia, de vreme ce era programata pentru miercuri (n.r., azi). Sint surprins de faptul ca nu am fost si eu audiat, pentru a-mi face cunoscuta parerea in acest caz. De platit nu voi plati, asta e sigur! Daca vor sa ma suspende, nu au decit, insa voi face recurs...

Nu ma asteptam la atita mizerie, dar aceasta decizie mi-a intarit convingerea in privinta murdariei din fotbalul romanesc, unul in care cei puternici decid toate sentintele“.

Muresan: „S-a facut dreptate!“

Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, s-a aratat multumit de decizia Comisiei Federale in cazul lui Dorinel Munteanu: „Hotarirea este una corecta, deoarece respecta intocmai regulamentul FRF si clauza semnata de ambele parti, de comun acord. Dreptul la recurs este unul constitutional, asa ca nu are decit.

Daca i se da lui dreptate in final, voi aduce si eu jucatori in acest mod, chiar de la FC Arges, unde am oricum interes pentru un jucator“, a conchis oficialul clujean.