Un impresionant numar de reprezentanti ai Caselor regale si princiare din batrana Europa occidentala si-au anuntat intentia de a vizita municipiul Sibiu in diverse momente ale anului 2007, cand orasul va detine titulatura de "Capitala culturala europeana".

Europarlamentarul roman Ovidiu Gant (FDGR) a declarat ca deocamdata exista acorduri de principiu ale reprezentantilor marilor Case regale europene de a vizita orasul anul viitor si ca aceste evenimente trebuie organizate cu mare atentie.

Exista sanse ca la Sibiu sa ajunga in luna septembrie a anului viitor si Papa Benedict al XVI-lea, ce ar putea participa la intalnirea ecumenica a religiilor lumii organizata in 2007. Vizita inaltului prelat nu a fost confirmata inca pentru ca exista proceduri protocolare foarte rigide ce trebuie indeplinite intocmai si care se aplica strict in cazul vizitelor sefilor de stat.

Multi, frumosi si bogati

Potrivit lui Ovidiu Gant, care l-a citat, la randul sau, pe ministrul Afacerilor Externe, Razvan Ungureanu, la Sibiu vor ajunge si, marele duce al Luxemburgului, SAR Henri, printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, printul Felipe de Bourbon, mostenitorul tronului Spaniei, printul Frederik, al Danemarcei, si printul Albert de Monaco.

Aristocratilor europeni li se vor vor alatura sefi ai unor state si guverne din Uniunea Europeana, dintre care sunt asteptati in viitoarea "Capitala culturala europeana" presedintele Germaniei, Horst Kohler, presedintele Greciei, Karolos Papoulias, presedintele Portugaliei, Anibal Antonio Cavacco Silva, si premierul Marelui Ducat al Luxemburgului, Jean Claude Juncker.

Pe de alta parte, primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat ca in ianuarie 2007 pentru festivitatile de deschidere oficiala a programului sunt asteptati inalti oficiali luxemburghezi si de la Bucuresti. La manifestarile oficiale si-au anuntat prezenta si presedintele Traian Basescu, precum si premierul Calin Popescu-Tariceanu.