Rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor de manageri ai spitalelor din tara au fost afisate ieri pe site-ul Ministerului Sanatatii. Candidatii care s-au inscris pentru ocuparea posturilor de manageri din cele sapte spitale din judetul Sibiu au aflat, in sfirsit, ce au facut la concurs.

Minerva Boitan a ramas director la Spitalul Clinic Judetean Sibiu, Ovidiu Frincu la cirma Spitalului de Pneumoftiziologie, Alexandru Mihut, directorul Spitalului de Pediatrie, Doina Belei la Spitalul din Cisnadie, iar Radu Moldovan a cistigat concursul pentru ocuparea functiei de manager al Spitalului de Psihiatrie "Gheorghe Preda".

Lucica Prisacariu, directorul Spitalului Municipal Medias nu a obtinut nota de trecere, iar pentru sefia Spitalului din Agnita nu s-a inscris nimeni.

Conditii severe

Emotiile candidatilor care au participat la examenul pentru ocuparea posturilor de manageri ale spitalelor sibiene au luat sfirsit ieri, cind pe site-ul Ministerului Sanatatii au fost afisate rezultatele centralizate ale concursului. Viitorii manageri ai spitalelor sibiene au fost testati in centrul regional de la Tirgu Mures alaturi de cei din Alba, Brasov, Covasna, Harghita si Mures.

Studierea dosarelor s-a facut in perioada 14-16 noiembrie, iar in data de 18, candidatii au participat la interviul de selectie. Pentru a fi declarati "admisi", candidatii trebuiau sa obtina media finala de cel putin 8,00, iar la fiecare proba de evaluare, minimum nota 7,00.

Note de trecere

Viitorul manager al Spitalului de Pediatrie, Alexandru Mihut, s-a dovedit a fi cel mai sirguincios dintre candidatii sibieni. El a obtinut nota 8,60 la testele grila, 9,75 la proiectul de management si 9,40 la interviul de selectie. Putin mai in urma a ramas Doina Belei, care a candidat pentru sefia spitalului din Cisnadie si a obtinut nota finala 9,10.

Minerva Boitan, directorul Spitalului Clinic Judetean Sibiu, a obtinut media finala 8,74, astfel incit isi poate pastra scaunul. Ea este urmata, in ordinea notelor, de Radu Moldovan, care a obtinut nota 8,68, la concurenta cu Rodica Frunza, care a obtinut 8,17, ambii aspirind la functia de manager al Spitalului de Psihiatrie "Gheorghe Preda".

In fine, Ovidiu Frincu si-a pastrat functia de director al Spitalului de Pneumoftiziologie, obtinind nota 8,36.

Alt concurs

Cea mai slaba pregatire a avut-o candidata pentru functia de manager al Spitalului din Medias, Lucica Prisacariu, care a obtinut nota 7 la testele grila si a iesit astfel din concurs. "Pentru cazul doamnei Lucica Prisacariu, care a candidat pentru postul de manager al Spitalului din Medias, dar si in cazul Spitalului din Agnita, care, dupa cum stiti, nu a avut nici un candidat pentru postul de manager, se va organiza, tot la nivel regional, un alt concurs, mai ales ca mai sint in tara spitale care au ramas fara manager.

Cu toate acestea, sint convins de corectitudinea comisiilor de evaluare si chiar multumit de rezultate", spune dr. Ioan Manitiu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Sibiu.